Ribnica

Ribniški pušeljc praznoval 10 let uspešnega dela

Ribniški pušeljc z ostalimi nastopajočimi ob praznovanju 10-letnice
Ribniški pušeljc z ostalimi nastopajočimi ob praznovanju 10-letnice

Ribnica – Klub harmonikarjev Urška in Občina Sodražica sta prejšnjo nedeljo, v sklopu praznovanja občine, v Športni dvorani Sodražica organizirala že 11. revijo domačih ansamblov. Rdeča nit tokratne revije je bila 10-letnica ansambla Ribniški pušeljc. Sestav se je skupaj zbral 8. decembra 2003, na pobudo Jožeta Arka, ki je tudi vodja ansambla. Poleg ustanovitelja Jožeta (bas, bariton, vokal) so v ansamblu še Manca Arko (vokal), Dejan Vesel (harmonika, klaviature, vokal) in Vid Oblak (kitara, vokal).

 Ribniški pušeljc z ostalimi nastopajočimi ob  praznovanju 10-letnice

Ribniški pušeljc z ostalimi nastopajočimi ob praznovanju 10-letnice

Ansambel je v domačih krajih zaslovel kmalu po ustanovitvi, saj je bil takrat edini in prvi narodno-zabavni sestav v Ribniški dolini po ansamblu Franca Miheliča. Člani so vedeli, da so na pravi poti, ko so leta 2004 že dobili največjo nagrado domače publike, ki se je po naključju imenovala enako kot ansambel – Ribniški pušeljc. Akcijo je 10 let uspešno vodil časopis Rešeto. Kmalu zatem so posneli svojo prvo avtorsko skladbo z naslovom Ribniška mornarica, ki je postala uspešnica in je dobila precej nagrad različnih radijskih postaj. Po Mornarici so se nove skladbe kar vrstile: Obljubljal je, Škrjanček, Božična pesem, Ribnica, Zimsko veselje, Jablana in druge. Skladba Zimsko veselje je v letu 2008 ansambel ponesla do pokala za najboljšo vokalno izvedbo, z Jablano so si na Graški Gori 2009 prislužili srebrnega Pastirčka. Njihove skladbe se niso vrtele samo po radiu, ampak je ansambel nastopal tudi v različnih narodno-zabavnih TV oddajah: Pri Jožovcu z Natalijo, Polka in majolka, itd.

Na nedeljskem koncertu so poleg ans. Ribniški pušeljc nastopili še: Klub harmonikarjev Urška, Ansambel Javor, Ansambel Roka Žlindre, Kvintet 7, Šedrški Jazz Band, Kvintet Dolc in Matjaž Mrak, pevec ansambla Štajerskih 7. Na prireditvi, ki jo je povezovala Nadja Zobec so se člani ansambla zahvalili tudi posameznikom, ki so pripomogli, da so se fantje in dekle prebili v medije (nagradi sta prejela Marko Modrej in Jože Levka), ter svojim tekstopiscem, v prvi vrsti je to Matjaž Vrh, ki so ustvarili njihove uspešnice.

Vir: radio1.si

[oglas tip=”468×60″ p=”C”]

Komentiraj