Ribnica

Ribniška vokalna skupina Anamanka se je ponovno okitila z zlatom

Anamanka, Zagorje ob Savi 2017
Anamanka, Zagorje ob Savi 2017

Zagorje ob Savi je 19. novembra 2017 gostilo regijsko tekmovanje odraslih pevskih zasedb Osrednje Slovenije, kjer se je ponovno izkazal ženski vokalni sestav iz Ribnice. Anamanka je za nastop prejela zlato priznanje, nato priznanje za najboljši ženski zbor regijskega tekmovanja ter še priznanje za najboljšo izvedbo skladbe, napisane od leta 1987 pa do danes: Andrej Makor, Idilica.

22 – članski zbor tako v svojem desetem letu delovanja ohranja svoje dobro ime v zborovskih krogih, kjer se že vnaprej pričakuje njihova kakovostna izvedba, ki jih je leta 2014 pripeljala do prejetja srebrnega priznanja na renomirani Naši pesmi v Mariboru. Zbor se je v zadnjem letu dni precej kadrovsko zamenjal, zato je bilo veselo pričakovanje pred nastopom toliko bolj napeto, a so ga dekleta odlično opravila. Z nastopom je seveda zadovoljen tudi umetniški vodja Simon Korošec, ki je bil pred leti že imenovan za najbolj obetavnega zborovodjo.

Na regijsko tekmovanje se je sicer uspelo uvrstiti dvanajst zasedb, od katerih so trije zbori prejeli zlato priznanje z odliko, dva pa zlato priznanje, če omenimo le najvišja priznanja, komisijo pa so sestavljala vplivna imena slovenskega zborovskega sveta: Janja Dragan Gombač, Monika Fele in Ambrož Čopi.

Alenka Pahulje

Komentiraj