Ribnica

Ribničanje so 20. letnico samostojnost Slovenije praznovali v Športnem centru

Slavnostni govornik na proslavi dr. France Cukjati

Slavnostni govornik dr. France Cukjati

Ribnica – Namesto za zidovi ribniškega gradu, je bila v petek, 24.6.2011 zaradi dežja osrednja proslava ob 20. letnici samostojnosti Slovenije v Športnem centru Ribnica. Slavnostni govornik je bil podpredsednik državnega zbora dr. France Cukjati.

Ne smemo izgubiti volje za obnovo domovine , je dejal v daljšem nagovoru, iz Slovenije moramo narediti prijazen dom vsem nam. Spomnil je na pogumnost takratne politike in odločnost naroda, v katerem je ob koncu devetdesetih prejšnjega stoletja dozorela plebiscitarna želja po samostojni državi. Do nje smo prišli tudi z orožjem, takšni so pač bili časi. Država je danes stara dvajset let, v njem ni vse v skladu s pričakovani, a to ne pomeni, da smo razočarani , lahko pa smo kritični. Ta dom, državo, je treba vselej popravljati, tako kot stanovanje ali hišo, je še dejal Cukjati.

V kulturnem programu je nastopil Pihalni orkester Ribnica, nonet Vitra, pesnica Duška Mihelič, Muzej Ribnica pa je z razstavo osvežil dogodke izpred dvajset let, ko se je pisala zgodovina naše države.

Vir: radiokrka.com

Komentiraj