Ribnica

Ribnica zanimiva za novomeške fakultete

Novomeški dekani v podjetju Inles
Novomeški dekani v podjetju Inles

V Ribnici je na povabilo Občine Ribnica potekalo uvodno srečanje med dekani zasebnih novomeških fakultet in ribniškimi direktorji ter predstavniki gospodarskih družb z namenom odpiranja novih priložnosti sodelovanja. Prve ocene in odzivi namigujejo, da je bil storjen začetni korak v smeri tesnejšega sodelovanja med visokošolskimi ustanovami in lokalnim gospodarstvom.

Ribnica – Da je Ribnica lahko zanimiva tudi za visokošolske ustanove, govori dejstvo, da so se sestanka udeležili predstavniki kar štirih, in sicer s Fakultete za informacijske študije, Fakultete za industrijski inženiring, Fakultete za organizacijske študije in Visoke šole za upravljanje podeželja Grm Novo mesto. Po uvodnem delu, kjer so pogovori tekli o tesnejšem prepletu visokošolskega študija z gospodarstvom, sodobnih načinih izobraževanja in možnostih približanja študijskih procesov ribniškemu območju, sta podjetji Inles in Yaskawa dovolili še vpogled v svoje obrate in nakazali možnosti sodelovanja.

Srečanja se je udeležil tudi župan Jože Levstek, ki je izpostavil, da je dobra izobrazba najboljše zagotovilo za uspeh posameznika v izbranem poklicu in zagotovilo uspešne, varne in obetavne prihodnosti. Ribniška podjetja v mednarodni konkurenci že sedaj posegajo po dobrih praksah iz tujine, kjer prisegajo na pridobivanje praktičnih znanj in izkušenj že tekom izobraževanja in pri raziskovanju tesno sodelujejo z visokošolskimi ustanovami.

Vir: Občina Ribnica, www.ribnica.si

Komentiraj