Ribnica

Rešeto domačih 2012 zopet napolnilo Športni center Ribnica

Rešeto domačih 2012: Prifarski muzikantje

Prifarski muzikantje

Ribnica – Dvorana ribniškega športnega centra je bila v soboto, 21. januarja 2012, znova precej polna in uživala v dve urnem koncertu narodne, narodno-zabavne in etno glasbe, ki je postal že tradicionalen.

Pred leti je januar ponujal prireditev Športnik leta, s katerim je najprej pričela Športna zveza Ribnica, nadaljevala televizija R-kanal+, potem je prazen čas ob koncu januarja izkoristil Radio Urban, ki je ponudil koncert domačih viž, saj so te v naši dolini zelo priljubljene. Rešeto domačih je v prvih letih vsebovalo tudi podelitev priznanj v akciji Ribniški pušeljc, ki jo je časopis Rešeto vodil 10 let.

Na letošnjem, sedmem koncertu Rešeto domačih, ki ga je vodil vedno izvrstni Radio Mlajku, so nastopili: ansambel Franca Miheliča, katerega smo lahko en večer prej spremljali na prvem programu nacionalne televizije, kjer so predvajali njihov jubilejni koncert ob 40-letnici ansambla, ki je bil novembra lani ravno tako v Športnem centru Ribnica, skupina Prifarski muzikanti, ki so v zadnjih letih pobrali skoraj vse zmage na raznih festivalih, kamor so se prijavili. Poleg teh dveh zasedb, ki sta s svojo izjemno izvedbo znova izstopali, so nastopili še Jodel Express s Kraljico jodlanja Brigito Vrhovnik, Veseli svatje in citrarka Tanja Zajc Zupan s flavtistko Anjo Burnik.

Ponovno lahko zapišemo, da je bil tudi letošnji koncert za glasbene sladokusce, seveda tovrstne glasbene zvrsti.

Marko Modrej

Komentiraj