Ribnica

8. koncert Rešeto domačih 2013 ponovno uspel

Ribnica – Dvorana ribniškega športnega centra je bila v soboto, 19. januarja 2013 znova polna in uživala v dve urnem koncertu narodno-zabavne glasbe, ki je postal že tradicionalen.

Pred leti je januar v Ribnici ponujal prireditev Športnik leta, s katerim je najprej pričela Športna zveza Ribnica, nadaljevala lokalna televizija R-kanal+, potem je januarsko zatišje izkoristil Radio Urban, ki je ponudil koncert domačih viž, saj so te v dolini suhe robe in lončarstva zelo priljubljene. Rešeto domačih je v prvih letih vsebovalo tudi podelitev priznanj v akciji Ribniški pušeljc, ki jo je časopis Rešeto vodil 10 let.

Rešeto domačih 2013 - Fantje s Praprotna z ansamblom Gadi

Rešeto domačih 2013 – Fantje s Praprotna z ansamblom Gadi

Na letošnjem, osmem koncertu Rešeto domačih, ki ga je odprl voditelj oddaje Rešeto domačih na Radiu1-Urban, Nejc Drobnič, povezovala ga je Mama Manka, so nastopili: legendarni Fantje s Praprotna, ki marca odhajajo na turnejo po ZDA in Kanadi, 20. aprila pa bodo v dvorani Stožice pripravili vrhunski, nepozaben koncert. Nastopili so še Gadi, ki so s Fanti s Praprotna izvedli ponarodeli Slakovi V dolini tihi in Čebelarja. Velik aplavz so poželi tudi člani ansambla Petka, simpatične Iskrice, sestav Kvintet 7, ki se šele prebija, vendar veliko obeta, primorski Javor z novim kitaristom, z novim kitaristom tudi domači Zdomarji, Ribniški Pušeljc in v novi zasedbi, z novim kitaristom in pevko, ansambel Zakrajšek.

Ponovno lahko zapišemo, da je bil tudi letošnji koncert za glasbene sladokusce, seveda tovrstne glasbene zvrsti.

Po koncertu so nam nastopajoči zaupali občutke po nastopu v Ribnici in kaj pripravljajo v letošnjem letu. Prisluhnite …

[oglas tip=”468×60″ p=”C”]

Andrej Bergant, Fantje s Praprotna
David Novak, Ansambel Gadi
David Novak o sodelovanju s Fanti s Praprotna
Blaž Žgavec, Ansambel Javor
Simon Kozina, Ansambel Zdomarji
Jože Arko, Ansambel Ribniški pušeljc
Andreja Grosek, Ansambel Iskrice
Franc Malavašič, Kvintet 7
Matjaž Vodišek, Ansambel Petka
Jure Zakrajšek, Ansambel Zakrajšek

Vir: radio1.si

Komentiraj