Ribnica

Razstava mladih diplomantov za nagrado start point v Galeriji Miklova hiša

Diplomsko delo Roman Slekovec
Diplomsko delo Roman Slekovec

Ribnica – V Galeriji Miklova hiša v Ribnici bodo tudi letos odprli razstavo mladih diplomantov, ki se bodo potegovali za mednarodno nagrado start point 2013.

Diplomsko delo Roman Slekovec

Diplomsko delo Roman Slekovec

Razstava Start Point 2013, ki jo odpirajo danes, 20. junija, ob 19. uri v Galeriji Miklova hiša v Ribnici, predstavlja izbor najboljših diplomskih del zadnjega študijskega leta z ljubljanske Akademije za likovno umetnost in oblikovanje.

Izbor del z oddelkov za slikarstvo in kiparstvo sta letos pripravila profesorja Jure Mikuž in Nadja Zgonik in tako na razstavo uvrstila štiri slikarska dela in dve kiparski diplomski deli, med katerimi se bo eden od predstavljenih to jesen uvrstil na mednarodno razstavo v Pragi in se tako potegoval za nagrado start point 2013.

Med mladimi slikarskimi imeni se bodo na razstavi predstavili Suzana Brborović, Lucijan Prelog, Anamari Hrup in Eva Lucija Kozak ter kiparja Boris Beja in Roman Kariž. Posebnost letošnje razstave je, da gre za mlade avtorje, med katerimi so nekateri že imeli samostojne razstave, so že bili nagrajeni ali pa so tudi že sodelovali na mednarodnih umetniških dogodkih.

Mednarodna nagrada za diplomska dela

[oglas tip=”200×200″ p=”D”]Ljubljanska likovna akademija pri evropskem projektu Start Point sodeluje že od leta 2010. Gre za dogodek, ki poteka v dveh fazah. V prvi v 19 sodelujočih državah potekajo nacionalni izbori diplomskih del iz vseh 34 vključenih evropskih akademij, čemur sledi še mednarodna predstavitev vzhajajočih umetnikov v Pragi.

Nagrajenca izbere mednarodna žirija, podeljujejo glavno nagrado in častna priznanja. Eno od štirih častnih omemb je lani z ljubljanske akademije prejel mladi slikar Jon Derganc.

Razstava bo na ogled do 21. julija.

Vir: siol.net, N.M.

Komentiraj