Ribnica

Razgovor z učenci prof. Janeza Debeljaka

Razgovor z učenci prof. Janeza Debeljaka
Razgovor z učenci prof. Janeza Debeljaka

Ribnica – V Rokodelskem centru v Ribnici je v ponedeljek,  6. maja 2013 potekal drugi pogovor o življenju in delu Janeza Debeljaka, profesorja slavista na osnovni šoli dr. Franceta Prešerna v Ribnici, ki je kot javni in kulturni delavec močno zaznamoval utrip Ribniške doline v drugi polovici dvajsetega stoletja.

Razgovor z učenci prof. Janeza Debeljaka

Razgovor z učenci prof. Janeza Debeljaka

Tokratni pogovor je razkril spomine nekdanjih učencev na svojega profesorja in njegov vpliv na njihov pogled na svet. Muzejsko društvo Ribnica je k ustvarjanju prijetnega večera povabilo znane obraze Ribniške doline, ki so vsak na svojem področju precej zaznamovali utrip Slovenije in tujine. Sodelovali so: novinarka in radijska voditeljica Mija Škrabec Arbanas, ki je pogovor tudi vodila, vodja Škrabčeve domačije Polona Lovšin, kulturni delavec iz Velikih Lašč Andrej Perhaj, žlahtni govorec in humorist Medard Pucelj, podjetnik Janez Škrabec, Simona Škrabec, ki se je v živo vklapljala iz Barcelone, kjer živi in bivši župan ter politik Jože Tanko.

[oglas tip=”180×150″ p=”D”]V okviru Debeljakovega leta, novembra sledi še izid publikacije o velikem človeku, brez katerega v Ribniški dolini ne bi bilo marsikaterega odmevnega dogodka. Od začetka 70-ih let, pa do njegove smrti leta 2005 je soustvarjal, če naštejemo le najodmevnejše projekte: Festival humorja, Kmečko ohcet, številne kulturne večere, publikacijo Ribnica skozi stoletja in znameniti Ribniški semenj, ki bo letos že 38-ič.

France Ivanec, predsednik Muzejskega društva Ribnica o Debeljakovem letu
Janez Škrabec o prof. Janezu Debeljaku
Jože Tanko o spominih na prof. Janeza Debeljaka
Jože Tanko o sodelovanju s prof. Debeljakom v času županovanja

Vir: radio1.si

Komentiraj