Ribnica

Prvi novorojenček v letu 2012 je Ribničan Mark Trdan Lušin

V Ljubljani se je štiri minute čez polnoč mamici Tini in očku Mihi iz Ribnice rodil Mark Trdan Lušin, težak 3405 gramov.

Prvi novorojenček v letu 2012 Mark Trdan Lušin

Mark Trdan Lušin z mamo in očetom

Ljubljana – Prva novorojenčka v novem letu 2012 sta se rodila v Ljubljani in v Postojni. V Ljubljani se je štiri minute čez polnoč mamici Tini in očku Mihi iz Ribnice rodil Mark Trdan Lušin, težak 3405 gramov, v Postojni pa prav tako štiri minute čez polnoč Špela, težka 3160 gramov.
V ljubljanski porodnišnici se je 1.1.2012 do 13. ure rodilo že šest novorojenčkov. Vsi so dečki. Med njimi je tudi Mark, ki se je tako kot novorojenčica Špela v Postojni rodil štiri minute čez polnoč, so v ljubljanski porodnišnici povedali v izjavi za novinarje.

Prvi dan v letu 2012 smo začeli odlično, saj se je do 13. ure rodilo šest otrok, vsi so fantki. Prvo punčko še čakamo. Vsi otroci tehtajo nad 3200 gramov, najtežji celo 4300 gramov. Tudi mame se dobro počutijo,” je v današnji izjavi za medije dejala nadzorna zdravnica Nataša Tul Mandič.

Novorojenčka Marka, ki se je tako kot novorojenčica Špela v Postojni rodil štiri minute čez polnoč in sta prva novorojenčka v letošnjem letu, so ob pomoči Baby Centra tudi obdarili. Simbolična darila pa so Mark, mamica Tina in očka Miha prejeli tudi od ljubljanskega univerzitetnega kliničnega centra, ljubljanske porodnišnice in Mestne občine Ljubljana.

Zadnji novorojenec v letu 2011

Zadnja novorojenčica na silvestrovo se je v Ljubljani rodila ob 19.29, težka pa je bila 3130 gramov. V Postojni pa se je zadnji novorojenček v letu 2011 rodil ob 17.51, težak 3790 gramov.Nadzorna zdravnica Tul Mandičeva je povedala še, da so v Porodnišnici Ljubljana lani od 1. januarja do 29. decembra imeli 6420 porodov, kar je za štiri odstotke manj kot leto prej. Rodilo se je 3409 dečkov in 3200 deklic.

Predsednik Türk čestital mamicama prvih novorojenčkov v letu 2012

Predsednik republike Danilo Türk je čestital mamicama, ki sta v Ljubljani in Postojni rodili prva novorojenčka v letošnjem letu. Predsednik je v čestitki izpostavil, da se je novoletni dan začel najlepše – z novim življenjem, rojstvom njunih otrok, so sporočili iz urada predsednika republike.

“Dovolite mi, da vam ob tem čudovitem dogodku čestitam ter vam iskreno zaželim mnogo lepih, nepozabnih trenutkov in drobnih igrivih pozornosti, ki vam bodo polepšale družinsko življenje in ob katerih boste vedno znova občutili veselje, ker imate drug drugega,” je predsednik zapisal v čestitki, ki jo je poslal Tini Trdan Lušin ob rojstvu sina Marka in Polonci Stopar ob rojstvu hčerke Špele.

Predsednik je mamicama v letu 2012 zaželel mirno, zdravo in srečno skupno življenje, malima dečku in deklici pa lepo in brezskrbno otroštvo.

Vir: dnevnik.si in delo.si

Komentiraj