Ribnica

Kraljica suhe robe 2011 je postala Breda Trdan iz Sušja

Kandidatke za naziv karaljica suhe robe 2011

Kandidatke za naziv karaljica suhe robe 2011

Ribnica – Včeraj, 4.9.2011 je v Ribnici potekal 36. Ribniški semenj in 12. Rokodelski festival. Številnim že tradicionalnim prireditvam, ki jih na sejemski dan poleg organizatorjev obeh prireditev, Turističnega društva Ribnica in Območne obrtne zbornice Ribnica, organizirajo različna ribniška društva in klubi, se je letos pridružilo tudi nekaj novih, med katerimi je bilo tudi prvo tekmovanje za kraljico suhe robe, ki ga je organiziral Rokodelski center Ribnica.

Izbor za kraljico suhe robe je bila največja novost letošnjega sejma, na katerega so se prijavile štiri kandidatke.Za laskavi naziv so se potegovale tri Ribničanke in Kočevka.

Čeprav je po prvih dveh ocenjevalnih kategorijah, poznavanju suhe robe in izdelavi suhe robe, vodila Darja Delač Felda iz Črnega Potoka pri Kočevju, jo je z najboljšim izkupičkom od prodaje suhe robe kot tretjo kategorijo prehitela Breda Trdan iz Sušja.

Kraljica suhe robe je tako postala Breda Trdan iz Sušja, prva spremljevalka Darja Delač Felda iz Kočevja, druga spremljevalka pa hči zmagovalke, Tina Trdan Lovšin iz Zapotoka.

Vir: dolenjskilist.si

2 komentarja

Komentiraj