Ribnica

Preventivni ukrepi na območju Občine Ribnica zaradi koronavirusa

Ribnica – Občina Ribnica je s predstavniki javnih podjetij in zavodov v povezavi s trenutnimi razmerami v državi sprejeli naslednje ukrepe, ki veljajo od petka, 13. marca 2020, do nadaljnjega:

Vstop v stavbo Občine Ribnica za stranke ni mogoč in do nadaljnjega ni uradnih ur. V tem času bo poslovanje z občinsko upravo potekalo preko drugih komunikacijskih kanalov, preko telefona in e-pošte (Imenik zaposlenih) ter preko oddaje e -vlog.

Vsi načrtovani dogodki Občine Ribnica, kot tudi javnih zavodov in služb katerih ustanoviteljica je Občina Ribnica, so do konca meseca marca odpovedani oziroma prestavljeni. Prav tako so odpovedane popoldanske aktivnosti šol in organizirane vadbe društev v prostorih Športnega centra Ribnica.

Vzgojno-izobraževalne ustanove bodo po informacijah Vlade RS s ponedeljkom, 16.3.2020, zaprte. Starši naj otrok v varstvo nikakor ne predajo starim staršem, ki lahko spadajo v rizično skupino. V skladu z navodili Ministrstva za kulturo bo zaprta tudi Knjižnica Miklova hiša, Muzej in trgovina v Rokodelskem centru Ribnica.

Vstop v ZD Ribnica  je možen le pri glavnem vhodu. Tam je vedno prisotna medicinska sestra, ki vas bo vprašala o zdravstvenem stanju in morebitnem stiku s koronavirusom in vas pravilno usmerila.

Kaj storiti, če pri sebi opazite bolezenske znake?

Ob sumu na okužbo s korona virusom (vročina, kašelj, v zadnjih 2 tednih možen stik z bolnikom):       

  • ostanete doma, se izogibate vseh direktnih stikov z drugimi,
  • poskrbite za pravilno higieno rok in kašlja, večkrat zračite prostore,
  • pokličite osebnega (ali v njegovi odsotnosti dežurnega) zdravnika – direktne tel. številke so objavljene na spletni strani zdravstvenega doma; tel. št. centrale: 01 837 22 00. Zdravnik vam bo dal navodila za nadaljnje ravnanje.
  • Za splošne informacije o koronavirusu lahko pokličete NIJZ na posebno telefonsko številko 031 646 617, vsak dan med 9. in 17. uro.

Preventivni ukrepi za preprečevanje okužbe:

  • izogibanje prostorom z večjim številom ljudi,
  • poostrena higiena rok in kašlja,
  • tudi ob blagih znakih okužbe dihal odsvetujemo obiske pri bolj ogroženih (ostareli, kronični bolniki, dojenčki, onkološki bolniki,…).

Občanke in občane prosimo za razumevanje in upoštevanje ukrepov ter ostalih navodil, podanih s strani republiškega štaba civilne zaščite in Vlade RS. Za ukrepe na lokalni ravni spremljajte spletno in Facebook stran Občine Ribnica.

1 komentar

  • Super je, da podjetja v naši industrijski coni ne izvajajo nobene kontrole, ljudje malicajo v menzah, prevozniki se prosto sprehajajo po delovnih prostorih, itd… No in ti isti delavci/starši, prihajajo v domove, ki naj bi bili v samoizolaciji. Res logično.

Komentiraj