Ribnica

Preminul je Nace – do pogreba leži v lokalu KRAJC v Dolenjih Lazih

Sporočamo, da nas je v četrtek, 11.2.2010 ob 16 uri in 27 min
po prašičji gripi zapustil naš preljubi Nace iz Dolenjih Lazov 4677.
Svojci sporočajo, da se od njega lahko poslovite
do srede, 17.2. 2010 popoldan
v lokalu KRAJC v Dolenjih Lazih.

Nace leži v lokalu Krajc v Dolenjih Lazih

Nace leži v lokalu Krajc v Dolenjih Lazih

Sporočamo, da nas je v četrtek, 11.2.2010 ob 16 uri in 27 min po prašičji gripi zapustil naš preljubi Nace iz Dolenjih Lazov 4677. Svojci sporočajo, da se od njega lahko poslovite do srede, 17.2. popoldan v lokalu KRAJC v Dolenjih Lazih. Vse ostale podrobnosti in film o njegovi smrti si lahko preberete in pogledate v nadaljevanju.


Govor njegovega najboljšega prijatelja Ferenca

Dragi naš Nace

Hozana na višavah
Prišel je ta čas, ko se moramo posloviti od tebe. Težak je ta trenutek. Imeli smo te radi, ti verjeli in te spoštovali. Ne moremo si zamisliti dneva, ko si odšel v ribniško ambulanto, k doktor Rusu (saj veš, da z Rusi ni bilo nikoli dobro) in se cepil proti prašičji gripi. Vsi tvoji prijatelji smo ti svetovali: Nace, daj rukni malo šnopsa, Nace, daj dvakrat dva deci cvička, Nace, daj malo medice, Nace, Nikar kompota, Nace nikar lekadola in še pa še je bilo opozoril, ti pa si verjel Pahorju in zdravstvenemu ministru, ki sta se javno – zaprto za javnost, cepila z jegrmajstrom in preživela. Ti pa nisi. In sedaj si tukaj, pred nami.

Hozana na višavah

V letu 2009, si imel, kar nekaj dela. Predlagal si, da bi se proti recesiji morali boriti z lopatami in to boriti se proti Zidarju in kompaniji. Lejga zlomka, pa so se pojavili trije, ki so krali: Šrot, Igor in Valant. In ko si mislil, da je tem krajam konec (to so bila najbolj pošena lastninjenja), pa se je pojavil še merkurjev Bine (pa ne ta naš iz Ribnice) ampak Bine z murkurja iz Kranja, oziroma kurbešov Bine. Poštenjakar, da takega ne najdeš tudi v naših ribniških – romskih naseljih.

In ko so romi kampirali pred našo občino, se naš župan lahko pohvali s tem, da sam ni taboril pred našo občino, da ni zahteval vodovoda s segreto radensko vodo, da ni zahteval, da na leskovem grmu, namesto zelenega listja, raste toaletni papir, da lahko na vseh bencinskih pumpah tankajo zastonj, ter da ni odprl lastnega okoli- hišnega smetišča. Veliko zaslug, da je to spregledal, ima naš sovaščan, direktor komunale. Toliko so ga nosili po gobcih (Nace je bil prepričan, da to ni bilo prav in pošteno) da smo se samoupravno odločili, da je za vso smetarijo bil krivec Karel zrjavico. Pa šesam je priznal in odpeketal.

Z rezultati rokometnega društva Ribnica si bil preveč obremenjen. Vse lepo in prav. če pa bi vede, da v ekipi igrajo (na moment) samo trije pravi ribničanje (Mikulin, Pucelj, Abrahamsberg), da so dobrega trenerja zamenjali za slabšega, z dodatkom kakovostnejših in dražjih rokometašev, ti seveda rezultatov – zmag ne bi – bilo težko napovedati.

Kaj pa afera patrija. V naši dolini ima več kolesnikov samo podjetje Lesoj (seštejte osovine). Nace ni z Jožetom bil v nikakršnem sorodstvu. ča pa bi bil, smo prepričani, da bi Jože dobil gradbeno dovoljenje za briketirnico, pa še kakšen domačin bi dobil posel.

Hotel si sodelovati na kmetiji slavnih, pa si se zaradi daljšega, moral umakniti Arturju, čeprav je Latoja, po opravljenjem rentgenu tvojega spolovila, mislila, da ima tič tudi rebra. Po posvetu z transvestitom Salome – jom, se je odločila za Arturja.

Pa da ti povemo, da nikoli ne veš, kaj je prav.

Tam zgoraj, ko boš, nam nakloni kakšen pir in deci vina,
Tvoja vdova in prijatelji

Film o njegovi smrtiVir: ribnica.info

Komentiraj