Ribnica

POZIV podjetnikom na območju občine RIBNICA

Spoštovani podjetniki (gostinci, cvetličarji, frizerji in trgovci z neživilskimi dobrinami),

bolezen COVID-19 se širi veliko hitreje med prebivalci Republike Slovenije kot smo pričakovali. Zdravila ni, lahko pa bolezen povzroči hude zdravstvene zaplete, v skrajnih primerih tudi smrt. Slovenski zdravstveni sistem je za stanja epidemije sicer pripravljen, a obvladovanje je mogoče samo, če se število okuženih ne bo povečevalo eksponentno, kar je trenutno na žalost trend. Edina možnost za kolikor toliko varno delovanje naše družbe kot tudi čim manjše število okuženih je SOCIALNA DISTANCA.

To pomeni, da se moramo ljudje, čeprav smo družabna bitja, zavestno odločiti za vzpostavitev manj stikov ter s tem zagotoviti manjšo možnost okužbe tako sebe kot drugih, če smo sami (tudi nevede) že okuženi.

Lastniki lokalov v Ribnici ste v tem pogledu izjemnega pomena, saj je vaš prostor definicija družabnega življenja in ker je številnim ljudem še vedno težko dopovedati nujnost po samoosamitvi in socialni distanci, to lahko storite vi, če se odločite za ZAPRTJE vašega lokala in s tem lahko veliko pripomorete k svojemu zdravju in zdravju vem ostalih občanov.

Verjamem, da je to za vas težka odločitev saj za vas pomeni izpad prihodka, a v trenutni situaciji s tem dejanjem lahko veliko pripomorete k preprečevanju širitve okužbe korona virusa in rešite življenja.

V imenu vseh občank in občanov vam bomo iskreno hvaležni za razumevanje in vašo pomoč, namreč prišel je čas, ko moramo stopiti skupaj, si med seboj pomagati  in verjamem, da nam bo skupaj uspelo!

Občina Ribnica

Komentiraj