Ribnica

Pomoč za ribniške odvisnike

Miha Ruparčič

V ponedeljek, 26.4.2010 je v Ribnici z delom pričela svetovalna pisarna društva Projekt Človek, namenjena osebam z različnimi oblikami zasvojenosti. Zasvojencem in njihovim sorodnikom bo na voljo enkrat mesečno, in sicer vsak prvi ponedeljek v mesecu med 17. ter 18. uro in 30 minut.

V Ribnici danes vrata prvič odpira sprejemna pisarna društva Projekt Človek, ki ponuja programe za samopomoč, terapijo in socialno rehabilitacijo oseb z različnimi oblikami zasvojenosti. Pisarna na Škrabčevem trgu 17 bo v začetku delovala enkrat mesečno, in sicer med 17. uro in 18. uro in 30 minut. Razlog za dodatno lokacijo je predvsem slab obisk Ribničanov v kočevski pisarni, je povedal strokovni delavec društva Miha Ruparčič.

Namen svetovalne pisarne bo nuditi anonimno pomoč v obliki individualnih pogovorov ali enodružinskih srečanj. Ta so namenjena motivaciji za doseganje in vzdrževanje abstinence, reševanju dnevnih problemov, vzpostavitvi zdravih odnosov v družini in ponovni vključitvi posameznika v družbo. Pomoč, pogovor ali nasvet lahko v njej dobijo ne le odvisniki, temveč tudi njihovi partnerji, starši in drugi sorodniki. Tisti, ki si ne upajo ali ne želijo priti osebno, lahko informacije dobijo na telefonski številki 051 650 459 ali pa spleta, in sicer na elektronski naslov sc.kocevje@projektclovek.si.

ZVOK
Miha Ruparčič o razlogih za ustanovitev društva
Miha Ruparčič o namenu

Vir: radiokrka.com

Komentiraj