Ribnica

Podelili nagrade v akciji Ribniška dolina – čista in urejena 2010

Akcija Ribniška dolina čista in urejena 2010

Akcija Ribniška dolina čista in urejena 2010

Ribnica – Občina Ribnica in Turistično informacijski center Ribnica sta v četrtek, 7.10.2010 z razglasitvijo rezultatov in podelitvijo nagrad zaključila akcijo Ribniška dolina – čista in urejena.

Helena Vičič iz TIC-a je povedala, da je letošnja akcija potekala po ustaljenih postopkih. Razpis so objavili spomladi, sprememba je le ta, da so razpisali druge kategorije. Prva kategorija je bila balkon, kjer so ocenjevali balkone katerega koli objekta, druga kategorija pa je bila vrt. Prejšnja leta so namreč ugotavljali, da je zelo težko ocenjevati stanovanjske hiše, kajti ene imajo bolj urejene balkone, druge vrtove, nekatere nimajo možnosti urejanja vrtov, ker nimajo okrog dovolj zemljišča ipd. Letos se je prijavilo šest kandidatov, od tega ena za balkon in pet za vrtove. Komisija je na terenu ugotovila, da je še veliko lepih balkonov, zato si želijo, da se v bodoče za to kategorijo prijavi več kandidatov.

Pri vrtovih je komisija izbrala tri enakovredne vrtove. Nagrade so prejele Marta Čampa iz Slemen, Irena Henigman iz Rakitnice in Vida Lesar iz Brež. V kategoriji balkon je prejela nagrado Bernarda Kljun iz Slemen.

V Miklovi hiši, kjer je dogodek potekal je svoje mnenje in nasvete s kandidati delila priznana strokovnjakinja Ruth Podgornik Reš.

Vir: radio1.si

Komentiraj