Ribnica Šport

Odprtje Pumptrack proge v Ribnici

Župan Samo Pogorelc skupaj s podžupanom Alešem Miheličem

Ribnica – Župan Samo Pogorelc je skupaj s podžupanom Alešem Miheličem v soboto, 4.6.2022, slovesno odprl Pumptrack progo v Ribnici, ki predstavlja največji tovrstni objekt v državi.

Na robu Obrtne cone Ugar je Občina Ribnica na površini 1560 kvadratnih metrov zgradila kolesarsko progo, ki na 699 kvadratnih metrih asfaltnih površin ponuja adrenalinskim navdušencem nova doživetja. Na voljo sta dva poligona, eden za najmlajše, drugi za tiste bolj drzne, izkušenejše kolesarje.

Po uradnem odprtju poligona se je na progi odvijalo tudi državno prvenstvo Pumpaj Slovenija – Pumptrack Ribnica s pestrim spremljevalnim programom za vse generacije s spremljevalnim in dobrodelnim program Grbine so fine.

Dirka Pumpaj Slovenija, ki jo organizirata Olimpijski komite Slovenije in Kolesarska zveza Slovenije, šteje za točke slovenskega pumptrack pokala. Tekmovanje sestoji iz kvalifikacij, kjer se najhitrejši tekmovalci uvrstijo na osrednje tekmovanje se med seboj pomerijo v izločilnih dvobojih v vožnjah na čas.

V spremljevalnem programu Grbine so fine so se lahko najmlajši otroci (od 4 do 8 let) preizkusili na spretnostnem poligonu v sedmih Foksijevih kolesarskih izzivih. Spremljal in spodbujal jih je , maskota OKS-ZŠZ, ki je za vse vztrajne pripravil posebno pozornost. Nekoliko starejši otroci (od 9 let naprej) pa so se lahko udeležili Foksijeve male pumptrack kolesarske šole, kjer so pod strokovnim vodstvom inštruktorjev Kolesarske zveze Slovenije spoznali, kako varno uporabljati pumptrack poligon in postati odličen kolesar.

Komentiraj