Ribnica

Občina Ribnica podpisala pogodbo z izvajalcem osrednih del za PUMPTRACK Ribnica

Podpis Pogodbe za izgradnjo Kolesarskega poligona- pumptracka v Ribnici

Ribnica – V četrtek, 17. februarja 2022 je ribniški župan, Samo Pogorelc, uradno podpisal Pogodbo za izgradnjo Kolesarskega poligona- pumptracka v Ribnici pri OC Ugar. V postopku evidenčnega naročila za izbor izvajalca izgradnje kolesarskega poligona je bil kot najugodnejši ponudnik izbran Alliance ASE iz Ljubljane, ki ima več kot desetletje izkušenj na področju akcijskih športov in je sodelovalo z več kot 50. destinacijami po vsem svetu.

Tudi za našo Ribnico so pripravili nadvse kreativen kolesarski poligon v skladu z najvišjimi varnostnimi standardi. Dela so se že pričela in bodo predvidoma zaključena konec meseca maja, vrednost investicije pa je ocenjena na 49.572,74 EUR z DDV.

Poligon se bo raztezal na skupno 1560 kvadratnih metrih površine, od česar bo same asfaltne površine z grbinami 699 kvadratnih metrov. Uporabnikom bosta na voljo dva poligona – manjši, namenjen najmlajšim obiskovalcem in začetnikom, ter večji, namenjen starejšim in izkušenejšim. Pozneje bodo ob poligonu uredili še ostale vsebine, ki bodo omogočale druženje, med drugim po besedah župana razmišljajo o balinišču ali fitnesu na prostem.

Dela že začeli

Z deli so že začeli. Trenutno lokalna podjetja urejajo spodnji ustroj poligona, z izkopom in ureditvijo odvodnjavanja, za kar mora poskrbeti občina, nato pa bo dela prevzelo podjetje Alliance. To ima sicer bogate izkušnje z urejanjem tovrstnih poligonov, saj jih je do zdaj po besedah Drofenikove uredilo že več kot 100, med drugim v Avstriji, Italiji in na Hrvaškem.

Vrednost del, ki jih bo podjetje opravilo v Ribnici, po danes podpisani pogodbi znaša nekaj manj kot 50.000 evrov. Po besedah Drofenikove bo šlo za večnamenski objekt, ki bo ponujal obilo zabave in rekreacije ter bo zadostil potrebam vseh generacij.

Poligon je po besedah župana eden od več projektov, ki jih za razvoj športa in rekreacije izvajajo v občini. Nasploh ocenjuje, da so z ekipo v zadnjih letih na vseh področjih naredili veliko, nekaj stvari pa jim je tudi še ostalo. Tudi te si želi uresničiti oz. dokončati, zato so bo jeseni znova potegoval za županski mandat.

Komentiraj