Ribnica

Obnova dolenjevaškega mostu še kar traja – začela se je avgusta lani

Obnova mustu še kar traja

Most na dolenjevaškem polju pri Ribnici, ki ga je Državna direkcija za ceste začela obnavljati avgusta lani, bo na uporabo šele čez en mesec. Vsi tisti, ki se vsak dan vozijo po cesti med Ribnico in Kočevjem, ne morejo razumeti, da obnova mostu traja tako dolgo.

Četudi je bila letošnja zima na Ribniškem dolga, pogoji za delo v takšnih razmerah pa neustrezni, je večkrat tudi v lepem vremenu gradbišče samevalo, tako kot zadnje dni v tem tednu. Na direkciji ceste so pojasnili, da zaradi tega, ker je trenutno nivo vode v inundaciji (pod mostom) previsok. Seveda to ne drži, saj je struga tam že tri dni suha.

Sicer bodo po dokončanih deli najprej promet, ki bo potekal izmenično, enosmerno iz obstoječe začasne obvozne ceste preusmerjen na objekt , obvozna cesta pa bo odstranjena.

Nato bo potrebno dokončati še opremo ceste, ki sega  preko sedanjega obvoza, šele takrat bo mogoče promet na objektu sprostiti po obeh pasovih, so povedali na Direkciji RS za ceste.

Dela na objektu izvajajo, ker je bila oprema objekta (pločniki, ograje, asfalti, hidroizolacije) dotrajana. Predhodne preiskave so pokazale tudi na dotrajanost nosilne mostne konstrukcije. Vrednost investicije skupaj z DDV znaša 340.368 evrov.

Vir: radiokrka.com

Komentiraj