Ribnica

Občinsko glasilo Rešeto gostilo 13. srečanje urednikov in novinarjev slovenskih lokalnih časopisov

13. srečanje lokalnih časopisov

13. srečanje lokalnih časopisov

Ribnica – V Ribnici je potekalo že 13. srečanje urednikov in novinarjev slovenskih lokalnih časopisov, katerega je gostilo tukajšnje Občinsko glasilo Rešeto, ki že 14 let deli slovenski medijski prostor.

V novem rokodelskem centru sredi Ribnice je zbrane v uvodu pozdravila urednica Alenka Pahulje. Medijska strokovnjakinja dr. Sandra Bašič Hrvatin je razpravljala o pomenu novinarstva. Po njenem mnenju je politika tako uničila medijski sistem, »da ga ne bo mogoče »sestavit v kratkem času«, ga pa bodo prihodnje generacije bralcev in mladih novinarjev. O družbeni odgovornosti medijev, pa tudi o samem odnosu gospodarskih družb do njih, je spregovoril eden najuglednejših poslovnežev Janez Škrabec, direktor podjetja Riko d.d. in nanizal vrsto primerov v svoji bogati in delovni praksi. Novinarsko plat prakse, med krmarjenjem politike, gospodarstva in domačega okolja, pa je slikovito prikazal urednik izolskega Mandrača Drago Mislej -Mef.

Ustvarjalci številnih tiskanih medijev, med drugim se je v Ribnici zbralo 56 novinarjev in urednikov iz 25 časopisov, ki imajo v lokalnih okoljih pomembno vlogo, so med drugim razpravljali tudi o prikritem oglaševanju v medijih in konfliktu interesov, končali pa so z iskanjem skritega zaklada po Ribnici.

Prvo srečanje lokalnih časopisov je bilo pred trinajstimi leti v Rogaški Slatini, v naslednjih letih pa so se srečanja vrstila v Portorožu, Slovenskih Konjicah, Novi Gorici, Nazarjah, Postojni, Sevnici, Slovenski Bistrici Žužemberku in sedaj v Ribnici. Gostitelj 14. srečanja lokalnih medijev pa bo septembra prihodnje leto izolski Mandrač.

Vir: radiokrka.com

Komentiraj