Ribnica

Nizka vrednost ribniško – kočevskih nepremičnin

Ribniški trg
Ribniški trg

Ribniški trg

Kočevske nepremičnine so zaradi lokacije ter slabih gospodarskih kazalcev in infrastrukture malo vredne. Cena za doslej popisanih 136 tisoč nepremičnin znaša 767 milijonov evrov. Povprečna hiša v centru mesta stane 95, stanovanje pa slabih 55 tisoč evrov. V Ribnici boste za hišo odšteli 70, za stanovanje pa 66 tisoč evrov.

Neuradni podatki Geodetske uprave RS, ki se je lotila popisa vseslovenskih nepremičnin kažejo, da so nepremičnine na Kočevskem malo vredne. Brez nezazidanih stavbnih zemljišč in nepremičnin za proizvodnjo električne energije znaša cena za 136 tisoč nepremičnin slabih 767 milijonov evrov. Za hišo je v centru mesta treba odšteti okoli 95 tisoč evrov, za stanovanje pa v povprečju slabih 55 tisoč. Pod slovenskim povprečjem so tudi vrednosti v Ribnici, kjer boste za hišo odšteli 70, za stanovanje pa 66 tisoč evrov.

Na obeh koncih je v zadnjih letih precej upadla prodaja vseh vrst nepremičnin, še zlasti nezazidanih stanovanjskih zemljišč. Tako so na primer v Kočevju lani prodali le 62 bivališč, v Ribnici pa pičlih 20. Kočevje je glede na nepremičninsko vrednost v družbi Sevnice in Trebnjega, Ribnica pa je na ravni Semiča in Kidričevega.

Vir: radiokrka.com

Komentiraj