Ribnica

Napovedanega opozorilnega zaprtja ceste pri Pijavi Gorci v torek (6.4.) ne bo

Križišče na Škofljici

Napovedanega opozorilnega zaprtja ceste pri Pijavi Gorci v torek, 6.4.2010 ne bo. V sredo se bodo na Igu srečali župani občin ob tretji A razvojni osi od Osilnice do Škofljice.

Razmere na državni cesti Od Kolpe do Škofljice , ki je zaradi svoje obremenjenosti postala življenjsko nevarna, so novembra lani po drobnogled vzeli v novi generaciji SLS. Na prvem sestanku v Kočevju, ob navzočnosti velikega števila odgovornih z občin ob tretji A razvojni, je bila izpostavljena problematika omenjene cestne povezave, z žariščem na Škofljici, kjer so v prometni konici tudi več-kilometrski zastoji. Predstavniki občin ob tej cesti so se dogovorili, da bodo januarja določili koordinatorja, ki bi usklajeval naloge do vladnih ministrov pristojnih za obvoznico in posodobitev te ceste. Žal so na obvezo pozabili. Zato je Nova generacija SLS 21. februarja znova župane povabila na srečanje , tokrat na Škofljico. Prvemu možu Iga Janezu Cimpermanu je bilo naloženo, da marca skliče novi sestanek. Če jim pristojni ne bi ponudili konkretne rešitve, naj bi na Igu in pri Škofljici 6 . in 12. aprila opozorilno zaprli cesto. A ker vmes ni bilo sestanka, tudi ceste ne bodo zaprli.

Se pa bodo v sredo na Igu zbrali župani občin ob tretji A razvojni osi. Takrat naj bi padla odločitev o datumih in načinu zaprtja ceste, seveda če jim v Ljubljani ne bi bile ponujene konkretne rešitve.

»Nova generacija SLS se je po februarskem srečanju na Igu umaknila iz tega projekta. In sicer za to, da ne bi bila teža pripisana zgolj eni politični stranki. Mi smo pobudo pognali, sedaj naj jo drugi pripeljejo do konca« je povedal Luka Ilc, predsednik ribniškega odbora SLS in član Nove generacije SLS.

Povedal je še, da so informacije iz državnega zbora okoli umestitve obvoznice v prostor obetajoče. Boji pa se, da posamičen nastop občin pri reševanju tega problema, kakršnega je s sklepom na zadnji izredni seji ubrala občina Ribnica, ni dober.

ZVOK
Luka Ilc o projektu
Luka Ilc o pristopu občin

Vir: radiokrka.com

Komentiraj