Ribnica

Največ svetnikov v občini Ribnica bo znova imela SDS

Ribnica – “Občani so prepoznali naše dosežke, na njihovem zaupanju gremo naprej,” je po zmagi v prvem krogu županskih volitev v Ribnici povedal sedanji župan Jože Levstek. Prejel je 48,5 odstotka glasov, Andreja Škrabec, predsednica občinskega odbora stranke Zares-nova politika je ob podpori leve koalicije (LDS, SD in Desusu) zbrala nekaj manj kot 23 odstotkov.

Svoj cilj sem že dosegla, ob večji volilni udeležbi je tudi v Ribnici mogoč zasuk,” je prepričana Škrabčeva. Levstek je poudaril, da računa v drugem krogu podporo NSi in SLS, pogovarjajo se tudi z drugim. Stari občinski svet, ki šteje 19 članov (SDS je zadržal kvoto devetih svetnikov, LDS je poraženka volitev, SLS je izgubil dva mandata , po en mandat SD in NSi), je bil zelo razumevajoč in konstruktiven, težave ne bi smelo biti tudi z novim, sta prepričana oba kandidata.

V občinskem svetu bodo sedeli naslednji svetniki:

Miha Klun, Željko Valčič, Sabina Vučemilovič, Jože Tanko, Vinko Levstek, Hermina Obrstar, Anton Berkopec, Breda Lovšin in Jože Levstek (vsi SDS). V primeru, da bo slednji izvoljen za župana, ga bo nadomestil Anton Ilc.

Tri mandata bo imela Zares-nova politika. To so Andreja Škarbec, Janez Tanko in Matej Zobec. Breda Oražem in Irma Grbec bosta svetnici Socilanih demokratov, Nande Šilc in Helena Rosa bosta zastopala listo Janeza Puclja, po enega svetnika bodo imeli Nova Slovenija, to bo kandidat za župana Janez Mrhar, SLS bo predstavljal nekdanji župana Alojz Marn, Janez Zobec (prej SLS) pa listo za Ribničane najlubše.

Vir: dolenjskilist.si

Komentiraj