Ribnica

Na Kulturni promenadi 2011 preko 200 nastopajočih

Ribnica – V središču dežele suhe robe je v soboto, 21.5.2011 potekala prva Kulturna promenada, ki jo je ob pomoči občin Ribnica in Sodražica ter Turističnega društva Ribnica, pripravila tamkajšnja območna izpostava Sklada za kulturne dejavnosti.

Dogajanje tekoče kulturne produkcije treh občin z 200 nastopajočimi, poleg omenjenih še Loškega Potoka, je prireditelj umestil pred Miklovo hišo, na grajski most, v park ob žlici velikanki, v zavetju grajskih zidin in objemu mestnega jedra. To je tisti del Ribnice, ki v zadnjih letih izgublja svojo vsebino in tudi zadnje niti nekdanjega trga. Druga nit tega srečanja, je dejala Alenka Pahulje, vodja območnega sklada, odseva v veliki želji številnih društev na širšem Ribniškem, da se med seboj še bolj povezujejo in prenašajo izkušnje.

»Če sodim po odzivih obiskovalcev in gostov, so vsi navdušeni nad dogodkom. Želijo si, da bi ta postal tradicionalen. Zato smo že sklenili, da gremo drugo leto na cel ribniški trg, ki ga bomo zaprli in razširili ponudbo. Na prvo kulturno produkcijo smo povabili zgolj ustvarjalce ribniške doline, prihodnjič pa jo bomo zagotovo razširili z drugimi povabljenimi iz sosednih občin. Seveda tudi vreme nam je šlo na roko,«

je zadovoljna črto pod dogajanje podvlekla Alenka Pahulje, vodja območne izpostave sklada za kulturne dejavnosti Ribnica.

Zvok: Alenka Pahulje o Kulturni promenadi

Vir: radiokrka.com

Komentiraj