Ribnica

Na javni tribuni so razpravljali o Arbitražnem sporazumu med RS in RH

Javna tribuna o arbitražnem sporazumu

V petek, 14.5.2010 je OO SDS Ribnica origaniziral javno tribuno na te dni zelo aktualno temo: Arbitražni sporazum med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško.

Slovenci bomo drugič v zgodovini na plebiscitu odločali o svoji meji – o naši južni in morski meji, o slovenskem ozemlju in o slovenskem morju. Odločitev, ki jo bomo sprejeli, ne bomo mogli nikoli več spremeniti. V preteklem stoletju so nam vzeli Koroško, Trst in Gorico, danes je ogrožena naša suverenost na morju,” to je bila tema petkove javne tribune, ki jo je v Glasbeni šoli Ribnica pripravil OO SDS Ribnica.

Za Slovenijo je arbitražni sporazum slab, ker ogroža njen pomorski status, gospodarske nacionalne interese Luke Koper in Slovenije ter njeno suverenost v času, ko ima Slovenija najmočnejši mednarodni položaj v zgodovini.

Na javni tribuni o arbitražnem sporazumu so spregovorili: nekdanji ustavni sodnik in minister za pravosodje prof. dr. Lovro Šturm, Jože Tanko, poslanec v DZ RS, in Miha Klun, pravnik in svetnik v OS Občine Ribnica.

Državljanom priporočajo, da 6. junija na referendumu glasujejo proti arbitražnemu sporazumu. Zavrnitev na referendumu po njihovo ne bo poslabšala meddržavnih odnosov, ker ne gre za politično odločitev, ampak za izraz ljudske volje.

Več o arbitražnem (ne)sporazumu si lahko preberete na spletni strani: www.sds.si.

ZVOK

Jože Tanko: Žal, je Slovenija povsem razdvojena
Miha Kljun: Mislim, da je to preveliko tveganje
Dr. Lovro Šturm: To je za Slovenijo katastrofalno

Vir: radio1.si

Komentiraj