Ribnica

Na 5. Aninem pohodu 32 pohodnikov

5. Anin pohod
5. Anin pohod
5. Anin pohod

5. Anin pohod

Ribnica – Radio 1 – Urban je v sodelovanju s Planinskim društvom Ribnica in trgovino Trimsport v soboto, 4. junija 2011, priredil peti Anin pohod k Sv. Ani nad Ribnico. Kljub slabi vremenski napovedi je pohod potekal v toplem, sončnem vremenu.

Že tradicionalnega pohoda se je letos udeležilo 32 pohodnikov, predvsem iz Ribniške doline. Lanskega pohoda so se udeležili ljubitelji ribniškega bisera iz Kočevja, Ljubljane in okolice, Gorenjske, tokratne nevihte okrog poldneva v tem delu Slovenije pa so te ljubitelje narave od pohoda odvrnile. Najmlajši udeleženec je bil star 13 let, najstarejša pa 70. Izpred Rika, kjer je bilo zborno mesto, so se tokrat podale tudi tri Anice oz. Ane, ki so na ta rekreativni, zabavni in družabni dogodek vsako leto še posebej vabljene. Vsak pohodnik je dobil spominsko majico, kapo, golaž in vodo. Po prihodu z vrha so bili štirje pohodniki, ki so se na Malo goro povzpeli prvič, nagrajeni, brez nagrad niso ostale tudi Anice, ter najstarejši, najmlajši in pohodniki, ki so bili z nami na vseh petih pohodih.

Nagrade so tokrat prispevali: Pivovarna Laško in Union, Zavarovalnica Tilia, Občina Ribnica, KGZ Ribnica, Kavarna Event in picerija Harlekin. Zaključek pohoda z družabnim srečanjem je bil pri Francetovi jami, kjer vas čaka prenovljena koča vse dni v letu. Že sedaj vabljeni na šesti Anin pohod, prvo soboto v juniju prihodnje leto. Z udeležbo in potekom sta bila zadovoljna tudi vodja organizacijskega odbora Antonija Češarek in predsednik PD Ribnica, Stane Babič.

Vir: radio1.si

Komentiraj