Ribnica

Medvedka s tremi mladiči ustrahuje vasi okoli Sodražice in Ribnice

Medvedka z mladiči
Spomladi medvedke in mladiči iščejo hrano. Foto: S. N.

Ribnica– Pomladansko sestradani medvedki s tremi mladiči, domnevajo, da isti, ki je sredi marca v zgodnjem jutru razkosala v skednju privezano šestletno brejo kobilo na Sinovici, so se pred nekaj dnevi znova cedile sline.

Središču Sodražice se je približala na sto korakov in na domačiji nad Bistrico planila na kozo. Ta se seveda ni mogla ubraniti njenim ostrim krempljem in zobem. Ne le lačna, tudi hudo nevarna ista kosmata družina že od jeseni lomasti po sodraških vaseh, večkrat se potika na Ribniškem. Ko se ji tam izmuzne pojedina, v zavetju gozdov in neobljudenih travnikov odhlača proti Bloški planoti, od tam pa čez Slemena navzdol do Velikih Lašč. Žrtev domnevno prav teh medvedov bi skoraj postal tudi 12-letnik iz Zamosteca: presenetili so ga sredi novembra na poti domov iz Sodražice, tik za zadnjo razsvetljeno hišo na koncu pločnika, ko je že zavil na poljsko pot. Odnesel jo je z globinskimi praskami, veliko hujša je bila njegova duševna stiska.

Blizu hiš

V Zamostecu srečujejo medvedko s tremi, dvema in z enim mladičem, triletnega samca, mlajšo medvedko. Kdo jih bo vse preštel. »On dan so po vlaki proti gozdu, streljaj od hiš, korakali medvedka in njena trojica. Odžejali so se v Bistrici, nato prečkali vas,« je sosedom razlagala Olga Benčina iz zaselka Podgora v naselju Zamostec. Prestrašena, kako ne bi bila, je poklicala policijo, tako kot nekaj dni prej njen sin Brane v bližnjih Žimaricah. »Vrtim telefonske številke, a nič ne zaleže. Res je, da so lovci kmalu prišli, a še niso ukrepali. In ne bodo, ko je zver v teh krajih več vredna kot človek.

Celoten članek je na voljo na http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/nov-napad-medvedke-ki-je-ranila-12-letnika

Komentiraj