Ribnica

Lokalne volitve 2010: Mag. Andreja Škrabec – skupna kandidatka OO Zares, SD, Desus in LDS za županjo občine Ribnica

Datum rojstva: 12.06.1966
Izobrazba: mag. znanosti državnih in evropskih študij
Zaposlena: Equus
Kandidatka: Zares, SD, DeSUS, LDS

mag. Andreja Škrabec -  Kandidatka za županjo občine Ribnica

mag. Andreja Škrabec

Ribnica – 44-letna mag. Andreja Škrabec se bo na letošnjih volitvah potegovala za ribniško županjo kot skupna kandidatka OO Zares, SD, Desus in LDS. Poleg predsednikov omenjenih strank je na ponedeljkovi (23.8.2010)  tiskovni konferenci v skednju Škrabčeve domačije v Hrovači podporo njeni kandidaturi izrazil tudi predsednik DZ dr. Pavle Gantar.

Mag. Andreja Škrabec je bila rojena leta 1966 in je po rodu Ljubljančanka. V Ribnico se je preselila po poroki leta 1994 in si tukaj ustvarila družino. Z možem Stašem imata dva sinova.

Po osnovni šoli je nadaljevala študij na srednji ekonomski šoli v Ljubljani. Šele kasneje, ko si je že ustvarila družino, je nadaljevala študij na Visoki šoli za upravljanje in poslovanje Novo mesto in leta 2006 pridobila naziv diplomirana ekonomistka. Študij je čez leto nadaljevala na Fakulteti za državne in evropske študije na Brdu ter v letošnjem letu pridobila naziv magistrica znanosti.

Svoje delovne izkušnje je pridobivala na različnih področjih, zadnjih 16 let pa uspešno vodi družinsko podjetje. V teh letih si je pridobila izkušnje tako na področju poslovanja, kot tudi na področju vodenja in upravljanja s kadri.

V politiko se je aktivno vključila leta 2008, ko je v krajih Ribnica, Sodražica in Loški potok kandidirala za poslanko v Državnem zboru in med vsemi kandidati dosegla uspešno tretje mesto.

Če bo izvoljena, bo župansko funkcijo opravljala profesionalno, ena od prvih stvari, ki bi jih kot županja naredila, pa bi bila konstruktivna sprememba uradne spletne strani ribniške občine.

Njena vizija je Ribničanom ponovno ponuditi toliko možnosti za družabno življenje, kot so jih nekoč že imeli. Pri tem misli predvsem na kino dvorano, plesno dvorano in gledališke predstave. Zato se bo prizadevala za ureditev Ideal centra, v katerem bi bile tudi podzemne garaže, svoje prostore pa bi dobila tudi knjižnica. Glede muzeja in galerije zagovarja ustanovitev samostojnega javnega zavoda, ki bi deloval kot regionalni zavod za JZ regijo, njen cilj pa je tudi ureditev športnega stadiona v obrtni coni Ugar.

Kot županja bi si prizadevala, da bi se več podjetnikov odločalo za socialno podjetništvo, ustanovila pa bi tudi strokovno skupino ljudi, ki bi bili zadolženi za pridobivanje evropskih sredstev na vseh področjih, še posebno pa na komunalnem področju, oskrbi s pitno vodo in izgradnji širokopasovnega omrežja. S področja okolja se ji zdita zelo pomembni ureditev pretočnih greznic in upravljanja z odpadki na način, da bodo res veliko izločili, na področju prometa pa bo podpirala 3.a razvojno os in obvoznico okoli Ribnice, vendar ne takšno, kot je zastavljena sedaj, ko posega v področje Male gore. »Obvoznica naj gre tako, da bo občanom olajšala dostop do mesta, speljana pa mora biti tam, kjer se ne more narediti nič drugega,« je povedala. Podobno bo potreben tehten premislek tudi glede ureditve obeh romskih naselij v Ribnici, rešitev, ki jo bodo umestili v prostorski plan pa naj bi Romom zagotavljala razvoj njihove kulture in sožitje z ostalimi.

Kot je povedala, že njena skupna kandidatura kaže, da je naklonjena povezovanju tako znotraj občine, kot tudi med občinami, prizadevala pa si bo tudi, da bi se več ljudi odločalo za ekološko kmetovanje, eko turizem, zeliščarstvo in tudi začimbarstvo.

Na predstavitvi mag. Andreje Škrabec je bil tudi predsednik DZ RS dr. Pavle Gantar, ki je o kandidatki za mesto županje povedel naslednje: dr. Pavel Ganter o kandidatki

Vir: www.dolenjskilist.si in radio1.si

Komentiraj