Ribnica

Lov na kraljico je odprt ali ŠAHARIJADA na Bregu

Šahariada na Bregu 2010

Šahariada na Bregu

Na Bregu pri Klunovih so se v soboto, 16. januarja 2010, zbrali navdušeni vaščani in člani društva VETER Breg z namenom, da se spopadejo v šahu, tej kraljevski igri.
Zbralo se je dvanajst tekmovalcev in seveda tudi nekaj opazovalcev, ki so mislece tiho vzpodbujali.


Na odprtju turnirja, ki se bo predvidoma zaključil v dveh mesecih, je vse pozdravil predsednik društva Damir Suljevič Pakiž, tekmovalcem zaželel čim boljšo igro in zmago najboljšemu. Po žrebanju igralnih parov se je podpredsednik Andrej Klun zahvalil vsem sponzorjem, ki podpirajo delo društva, predvsem pa sponzorjem tokratne šaharijade. »Letos beležimo napredek. Na lanskoletni prvi šaharijadi sta bila prisotna dva strašna Jožeta, letos kar trije,« je Klun hudomušno k besedi povabil goste, ribniškega župana Jožeta Levstka, poslanca Jožeta Tanka, prisoten pa je bil še tretji Jože, direktor Komunale Jože Zakrajšek. Župan je svoje mesto za tekmovalno ploščo prepustil sinu Tomažu, ki je letos najmlajši udeleženec turnirja, konec meseca bo dopolnil 12 let.Poslanec Tanko pa je pozdravil idejo, da zimske večere izkoristijo za miselno igro in druženje. Sledil je napeti trenutek tik pred začetkom prve poteze. Alojz Lesar, vodja tekmovanja, je razložil pravila sodelovanja ter odprl igro. Ponekod so roke in figure letele kot bi ne igrali zares, drugod so o potezah razmišljali dalj časa, vsi pa so bili skrbno skoncentrirani in se niso dali motiti.

Društvu bo naslednji izziv pridobiti tudi šahistke in otroke. Že za naslednje leto si obetajo tudi novo lokacijo turnirja, saj naj bi se po odprtju vaškega doma šaharijada odvijala tam.

Zdenka Mihelič

Komentiraj