Ribnica

Lokalne volitve 2010: Janez Pucelj – neodvisni kandidat za župana občine Ribnica

Upam si. Z vami!
Datum rojstva: 06.05.1959
Izobrazba: Univ. dip. ing. lesarstva
Zaposlen: Riko hiše
Kandidat: Neodvisni kandidat s podporo občanov

Janez Pucelj

Janez Pucelj

Ribnica Upam si. Z vami! Ne dajem predvolilnih obljub. Tako je svojo predstavitev včeraj, 16.9.2010 v Miklovi hiši v Ribnici pričel prvi neodvisni kandidat za župana občine Ribnica v novejši ribniški zgodovini, ki kandidira s podporo volivcev, Janez Pucelj.

Na njegovi listi je 10 kandidatov za člane občinskega sveta, med kateri so predvsem mladi, ki bodo, kot je povedal, s svojim znanjem in izkušnjami z različnih področij dela generator idej in aktivnosti v bodočem razvoju in delovanju občine.

Puclju se zdi pomembno, da občina dokonča projekte, ki jih izvaja in ki jih je že zastavila, glede novih, ki bi jih uresničil kot župan, pa pravi, da o njih ne želi govoriti, saj se v današnjem času hitrih sprememb utegne zgoditi, da danih obljub ne bi mogel uresničiti. »Želim zadovoljne Ribničane,« pravi in dodaja, da bi delal kot profesionalni župan. Pri tem bi dal poudarek timskemu, strokovnemu delu na ciljno usmerjenih projektih.

Nadaljeval je, da bi bilo najbolj enostavno našteti projekte, ki jih bo kot župan realiziral. Ve, da se je temu težko izogniti, vendar noče, da bi to zvenelo kot  prepoceni predvolilna kupčija in preveč populistično oz. zavajajoče. Vemo, da se razmere spreminjajo, da je v vseh porah družbe prisotna turbulentna dinamika, ki zahteva stalne odgovore in prilagajanje. In morda to, kar bi danes slepo obljubljal, jutri ne bo več možno realizirati, je še razmišljal.

Lokalne volitve 2010: Janez Pucelj s kandidati za občinski svet

Janez Pucelj s kandidati za občinski svet

Kot župan bo dal težo timskemu delu na ciljno usmerjenih projektih. Pravi da župan ne odloča, on je koordinator interesov, zbiralec idej in birič udejanjanja dogovorjenega.

Ribnico si predstavlja kot urejen trg ali malo mesto, z veliko zelenja, z urejenim prometom v in mimo mesta, s prepoznavnim centrom, ki je hkrati zbirališče in prostor za druženja. Ribnica mora graditi prepoznavnost tudi kot všečno oblikovano središče ribniške doline in regije. Uravnotežen razvoj vasi dodatno bogati in izpostavlja pomembnost centra.

Ribnico si predstavlja tudi kot lokacijo, ki je zaradi urejene industrijsko-obrtne cone zanimiva za domače in zunanje podjetnike. Kraj, kjer bo gospodarstvo prepoznalo priložnost in jo zagrabilo z obema rokama in kjer gospodarska dejavnost ne bo moteč element kvaliteti bivanja.

Ribnica naj bi bila čisto, očem prijetno in zdravo okolje, skrbno in premišljeno urejen urbani ambient, ki tudi starejšim omogoča mobilnost, mladim pa daje prostor za njene aktivnosti.

Pri koncu svoje predstavitve je še dodal, da si Ribnico predstavlja kot razpoznavno kulturno-informacijsko točko, lokacijo, kjer se dobi  potrebne informacije in zadovolji vsaj osnovne potrebe po kulturi. Gledališke in kino predstave ne smejo biti domena Ljubljane ali Velikih Lašč. Bogata ribniška zgodovina predstavlja neizčrpen vir možnosti v turizmu, ki pa si ga brez kompleksno urejene in opazno pozicionirane informacijske vsebine težko predstavlja. Turizem je gospodarska panoga v katero je potrebno vlagati. Če ne daš, ne dobiš. Morda so lahko samo dobro urejene kolesarske poti in tekaške proge zadosten razlog, da nekdo pride v Ribnico, so še razmišljanja kandidata za župana Janeza Puclja.

Svojo predstavitev je končal z besedami: »Delam kot najbolje znam – kot najbolje zmorem. In to nameravam početi do konca«.

Vir: radio1.si

Komentiraj