Ribnica

Kulturni vikend: Ribniška dolina bo ta vikend v znamenju Prešerna

Občina Ribnica in Osnovna šola dr. Franceta Prešerna Ribnica vabita na slovesen zaključek projekta ob 200-letnici prihoda dr. Franceta Prešerna na ribniško šolo in počastitev slovenskega kulturnega praznika. Prireditev bo danes, v petek, 4. februarja 2011, ob 18. uri, v Športnem centru Ribnica. Slavnostni govornik bo minister za šolstvo in šport, dr. Igor Lukšič.

Osnovna šola dr. Ivan Prijatelj Sodražica vabi na prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku, ki bo danes, v petek, 4. februarja, ob 18. uri, v dvorani osnovne šole v Sodražici.

Občina Velike Lašče vabi na prireditev ob slovenskem kulturnem prazniku, ki bo danes, v petek, 4. februarja, ob 19.30, v Levstikovem domu v Velikih Laščah. Program bosta oblikovala KUD Primož Trubar Velike Lašče in Glasbena šola Ribnica.

Turistično društvo Grmada in podružnična osnovna šola Sušje vabita na proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku, ki bo jutri, v soboto, 5. februarja, ob 18. uri, v osnovni šoli na Velikih Poljanah. V kulturnem programu bodo sodelovali učenci Osnovne šole Sušje, MPZ Velike Poljane, Glasbena šola Ribnica in člani TD Grmada. Slavnostna govornica bo Alenka Pakiž, ljubiteljska raziskovalka oblačilne kulture v Ribniški dolini.

Ostala obvestila

Plezalni klub Ribnica organizira tekmovanje v športnem plezanju mlajših tekmovalcev. Tekmovanje bo v soboto, 5. februarja 2011, od 9., do 17. ure, v Športnem centru Ribnica. Vabljeni vsi, vstopnine ni.

Turistično društvo Ribnica vabi na brezplačne ustvarjalne delavnice za otroke na temo valentinovo, ki bodo v soboto, 5. februarja, med 10. in 12. uro v prostorih Turističnega društva Ribnica, na Gallusovem nabrežju. Prijave zbira Mateja Starc na številki: 041 614 042.

Rokodelski center Ribnica vabi odrasle na delavnico oblikovanja gline na lončarskem vretenu, ki bo v soboto, 5. februarja, v prostorih Rokodelskega centra. Potrebne so predhodne prijave, kjer se bosta po dva udeleženca razvrstila v terminih ob 8.30, 10. in 11.30. Cena delavnice je 12 evrov. Prijave sprejemajo na elektronski naslov: info@rokodelskicenter-ribnica.si oz. na telefon: 01 / 836 11 04.

Javno komunalno podjetje Komunala Ribnica obvešča vse uporabnike komunalnih storitev v mestu Ribnica, da komunalnih odpadkov v torek, 8. februarja zaradi kulturnega praznika ne bodo pobirali. Pobirali jih bodo naslednji dan, v sredo 9. februarja.

Komentiraj