Ribnica

Kot kaže se bo morala Občina Ribnica zaradi gradnje novega vrtca dodatno zadolžiti

Ribnica- francoski most in grad

Ribnica

Ribnica – Občina Ribnica je ena redkih slovenskih lokalnih skupnostih, ki se doslej za premostitev proračunskih potreb ni zadolževala do zneska, ki je dovoljen z zakonom. A kot kaže se bo to kamlu spremenilo.

Občina Ribnica je ena redkih slovenskih lokalnih skupnostih, ki se doslej za premostitev proračunskih potreb ni zadolževala do zneska, ki je dovoljen z zakonom. Trenutna zadolženost znaša milijon 670 tisoč evrov, kar znaša okoli 160 evrov na vsakega občana v deželi suhe robe.

A kot kaže se bo moralo to dokaj ugodno ravnovesje kmalu spremeniti, saj je občina pred velikim izzivom. Gradnja novega vrtca za katerega bo treba odšteti 5,5 milijona evrov, se po sedanjih izračunih ne bo mogla dokončati brez zadolžitve in tudi zajetnega posega v občinski proračun, potem ko je izpadel vložek države in sicer okoli 600 tisoč evrov.

Za to naložbo imajo na zalogi, to so sredstva iz kohezijskega sklada, 2,2 milijona evrov, razliko 2,5 milijona evrov pa bo moral investitor, torej občina, primakniti z zadolževanjem, to je po besedah župana Jožeta Levstka najbolj črni scenarij, in večjim posegom v proračun. To tudi pomeni, da bodo druge naložbe v tem času porinjene na stranski tir .

ZVOK: Župan Jože Levstek o denarju

Vir: radiokrka.com

Komentiraj