Ribnica

Izpraznjeni prostori starega vrtca v Ribnici še vedno samevajo

Stari vrtec v Ribnici
Stari vrtec v Ribnici

Za odprtjem prvega dela novega vrtca Ribnica junija 2013 in novega trakta avgusta 2014, so sedaj ostali popolnoma izpraznjeni prostori starega vrtca; zidani in montažni del.

Ribnica – Po preselitvi otrok v nove prostore, so bila pričakovanja na občini Ribnica, da izpraznjeni prostori starega vrtca ne bodo dolgo samevali in kazili okolico sodobnega, energetsko varčnega, novega vrtca, enega največjih in najsodobnejših Sloveniji. 

A temu žal ni tako. Oba vrtčevska dela namreč še vedno ostajata nedotaknjena in vprašanje je, če se bo kaj na bolje spremenilo tudi v tem letu. In sicer zaradi denarja, ki ga občina preprosto ne najde, še posebej sedaj, ko je ob poltretji milijon evrov zaradi znižanja povprečnine za proračunska leta 2016 in 2017.

In kakšni so načrti občine: Montažni del nekdanjega vrtca naj bi podrli in uredili okolico, saj morebitna obnova ne bi bila gospodarno smotrna, je dejal župan Jože Levstek. Igrala so ostala na sedanji lokaciji in so tudi lani služila svojemu namenu.

Že pred preselitvijo Varstveno delovnega centra Ribnica (VDC) v obnovljeno stavbo v podjetniško cono Ugar, je občina nakazala možnost, da bi lahko po izpraznitvi prvega dela VDC delovala v zidanem delu vrtca. Željo, da bi ta prostor zasedli, so pokazala tudi številna društva v Ribnici. Župan je še dejal, da aktivnosti v zvez s postopki ureditve starega vrtca ne glede na vse potekajo zelo transparentno s ciljem, da ta prostor tudi vsebinsko zaživi.

Jože Levstek o staremu vrtcu

Komentiraj