Ribnica

Društvo VETER organiziralo že peti Brški kulturni dan 2012

5. briški kulturni dan 2012
5. briški kulturni dan 2012
5. briški kulturni dan 2012

5. briški kulturni dan 2012

Breg pri Ribnici – V soboto, 28 julija 2012 je pod kozolcem na Bregu pri Ribnici potekal peti Brški kulturni dan. Organizator, društvo VETER je okrog predlani obnovljenega kozolca postavilo stojnice, na katerih so se predstavili domačini s svojimi aktivnostmi in domačo obrtjo.

Za kozolec radi povedo, da so ga obnovili z lastnimi rokami, brez finančnih donacij, so pa izredno veseli, da so jim ribniška podjetja priskočila na pomoč z izdelki, ki so jih v ta lep objekt vgradili, od oken, vrat …

[oglas tip=”125×125″]Vsakič praznik vasi, ki sovpada z Ano, sv. Ana je namreč zavetnik priljubljene cerkvice na Mali gori, popestrijo z osrednjo temo, ki je bila letos slikarska. V kozolcu je svoje slike na ogled postavila ribniška slikarka Francka Dejak. V kulturnem delu sta se predstavili ‘vaški klepetulji’, Darinka Suljević in Julka Lesar, ki sta uprizorili promenado po ribniško. V športnem delu programa je največ zanimanja požela lani ‘nova’ disciplina v Ribnici, metanje podkve. Poleg kozolca so lani uredili tudi igrišče za balinanje, kjer se  lahko ob popoldnevih in večerih družijo prebivalci, kot nekateri rečejo, predmestja Ribnice. Zvečer ob 19. uri je bila pri obnovljeni kapelici, ki je nedaleč od kozolca, še maša.

Vir: radio1.si

Komentiraj