Ribnica

Druga leposlovna knjiga Ivana Šege – Ona in Ona in On

Knjiga Ona in Ona in On
Knjiga Ona in Ona in On

Knjiga Ona in Ona in On

Knjiga Ona in Ona in On

V Maticovi etno hiši se je včeraj zvečer, 1.7.2010 v okviru Psoglavskih dni odvijal literarni večer. Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, območna izpostava Ribnica, je pripravil predstavitev knjige Ivana Šege z naslovom Ona in ona in on.

Avtor o knjigi pravi, da je napisana tako, da so zgodbe, črtice povezane v šopek, ki jih povezuje vezna zgodba, tako da se lahko bere samo vezna zgodba oz. vsaka črtica posebej. So pa to zgodbe iz naše preteklosti, povojne, in sedanjosti, vsak se lahko najde v njih, je strnil Šega. Ivan Šega piše tako kot sam rad bere. Pravi, da te mora knjiga enostavno potegniti noter. Mora biti tudi preobrat, ki ga bralec ne pričakuje. Zgodba je napisana v prvi osebi, vendar ni avtorjeva lastna zgodba. Knjiga je bila sicer že napisana v tretji osebi, a jo je Šega spremenil. Alenka Pahulje, koordinatorica JSKD, OI Ribnica je povedala, da je Ivan Šega sploh zelo aktiven literat. Sodeluje pri Ljudski univerzi Kočevje, se udeležuje raznih literarnih delavnic in srečanj ter poskuša napredovati na tem področju.

S knjigo Ona in ona in on je v bistvu izdal že svojo drugo leposlovno knjigo v samozaložbi. Prva je bila izdana pred tremi leti z naslovom Ljudje pod Boncarjem in je naletela na zelo dober odziv. V nastajanju je že tretja knjiga, ki naj bi bila zgodovinski roman, ki bi slonel na podatkih, ki jih ima o svojih prednikih. Večer je bil tudi na željo avtorja, organiziran v okviru Psoglavskih dni, ki ta vikend potekajo v občini Sodražica, je dejala Alenka Pahulje. Izid knjige je finančno omogočila Občina Sodražica.

Sodraški župan Blaž Milavec je večer označil kot uvod v veliko praznovanje v občni, ki se bo nadaljevalo do nedelje zvečer. Šegovo delo je ocenil kot avtorjevo življenje, kot provokacijo v pozitivnem smislu, da vznemiri do tiste mere, da začne razmišljati, Knjigo je označil kot darilo kulturi v občini. Avtor je knjigo posvetil soprogi Marinki.

Vir: radio1.si

Komentiraj