Ribnica Šport

3. krog 1. SRL 2010/11: Celje premagalo Ribnico za 10 golov

1. SRL 2010/11: Zmaga Celja proti Ribnici

Zmaga Celja proti Ribnici

Celje – V vnaprej odigrani tekmi (22.9.2010) 3. kroga v prvi slovenski rokometni ligi za moške so rokometaši Celja Pivovarne Laško gostili Ribnico Riko hiše. Uspešnejši so bili aktualni slovenski prvaki, ki so zmagali z 39:29.

 

Ker jih konec tedna čaka prva preizkušnja v letošnji evropski ligi prvakov (v nedeljo ob 14.45 gostujejo pri Kielcah na Poljskem), so Celjani dvoboj tretjega kroga proti Ribničanom odigrali vnaprej. Gostitelji, ki jih je vodil novi (začasni) trener Boris Denič, so si na prvi prvenstveni tekmi pred domačimi gledalci v tej sezoni že do konca prvega polčasa priigrali devet zadetkov prednosti (23:14). Tudi v nadaljevanju so pivovarji zlahka obdržali visoko prednost in slavili kar z 39:29. Pri Celju Pivovarni Laško so bili najučinkovitejši Žvižej, Gajič, Rnić (po 6) in Kozlina (4), pri Ribničanih pa Ošlak (8), Nikolič in Abrahamsberg (po 6).

Ribničani so srečanje dobro začeli ter povedli najprej z 1:0 in 2:1. To je trajalo le nekaj uvodnih minut, nato pa so pivovarji hitro prevzeli nadzor ter v le nekaj trenutkih prišli do vodstva za tri zadetke. V obdobju od šeste do desete minute se rezultat praktično ni spreminjal, v dvanajsti minuti pa so domači prek Žvižeja povedli za štiri. Dobra igra v obrambi in obrambe Aliloviča so bili vzrok, da so kozorogi izpeljali številne protinapade in prišli do vodstva za šest zadetkov. Trener gostov je nalet zaustavil z minuto odmora, po kateri so ribničani za nekaj minut vzpostavili ravnotežje. A Celjani niso popuščali in le vprašanje je bilo kdaj se bo razlika začela višati. Že po dvajsetih minutah igre so domači tako vodili za deset zadetkov, najvišja prednost pa je znašala enajst golov. Ob izključitvi Ljubanoviča pa so domačini malce preveč popustili, tako da so gostje z igralcem manj dosegli dva zadetka, Celje pa le enega. Ošlak je znižal na osem minusa, rezultat polčasa pa je postavil Toskič.

Drugi del se je začel dokaj izenačeno, obe ekipi pa sta naredili kar nekaj tehničnih napak. Domači so na oko zaigrali nekoliko mehkeje v obrambi, gostje pa so to izkoriščali ter vse čas držali ravnotežje. Celjani tudi niso izkoriščali prednosti igralca več, saj so vsakič naredili preveč napak v napadu, prav tako pa so v obrambi dopuščali priložnosti igralcem Ribnice. Prednost je bila ta, da ob izključitvah domačih, tudi gostje niso uspeli izkoristiti priložnosti, kozorogi pa se v obdobju, ko so imeli dva igralca manj na igrišču, delni rezultat zaključili v svojo korist. V tem obdobju je bil poleg Kozline izključen še Zorman in sicer naj bi bil zaradi ugovarjanja, ko je le malce ostreje pogledal sodnika, ta pa mu je nemudoma pokazal pot na klop, tega pa na drugi strani žal nismo videli (ostre poglede pač). Tudi zadnje minute tekme so minile v izenačenem tempu, Celjani pa so sedaj z mislimi že pri naslednjem nasprotniku, ko bodo v nedeljo igrali s Targi Vive Kielce.

Statistika tekme

Celje Pivovarna Laško – Ribnica Riko hiše 39:29 (23:14)

Dvorana Zlatorog, gledalcev 400, sodnika: Masleša, Žibret,

RK CPL: Alilovič 13 obramb, Lesjak; Prieto 3, Marguč 3, Pajovič 2, Razgor, Toskič 3, Poklar, Kozlina 4, Metličič 3, Rnič 6, Kokšarov, Zorman 3, Gajič 6, Žvižej 6/2; trener Boris Denič

RD RRH: Klarič, Torlo 8/2 obramb, Perovšek; Ljubanovič 3, Kovač, Grebenc, Ošlak 7, Kogelnik 1, Nikolič 5/2, Mikulin 3, Muhovec 1, Pucelj 1, Abrahamsberg 6/1, Andoljšek, Smiljanič, Košmrlj; Trener: Roman Zarabec

Izključitve: RK CPL: 6 min; RD RRH: 8 min;
7-metrovke: RK CPL: 2/4; RD RRH: 4/4;

Pari preostalega 3. kroga:

Sreda, 22. septembra 2010:
Celje Pivovarna Laško – Ribnica Riko hiše 39:29 (23:14)

Petek, 24. septembra 2010:
ob 19.30: Slovan – Slovenj Gradec

Sobota, 25. septembra 2010:
ob 18.00: Krka – Gorenje Velenje
ob 19.00: Trimo Trebnje – Cimos Koper
ob 20.00: Loka – Jeruzalem Ormož
ob 20.30: Maribor Branik – Šmartno Herz Factor banka

Pari prihodnjega 4. kroga (2. oktober 2010):

  • Jeruzalem Ormož – Ribnica Riko hiše
  • Cimos Koper – Celje PL
  • Šmartno Herz FB – Trimo Trebnje
  • Gorenje Velenje – Maribor Branik
  • Slovenj Gradec – Krka
  • Loka – Slovan

Komentiraj