Ribnica

Borilne veščine v Ribnici

Državno prvenstvo v ju-jitsu duo sistemu

V športni dvorani v Ribnici je potekalo državno prvenstvo v ju-jitsu duo sistemu za vse kategorije. V 14 različnih kategorijah se je pomerilo več kot 70 parov oziroma 150 tekmovalk in tekmovalcev.

Duo sistem je tekmovanje v prikazovanju napovedanih napadov in poljubnih obramb ju-jitsu tehnik. Tekmujejo modri proti rdečem paru, in sicer v štirih serijah po pet napadov. Duo sistem je precej specifična športa disciplina znotraj tekmovalnega ju-jitsa mednarodne ju-jitsu zveze (JJIF). Tekmovanja se je udeležilo šest slovenskih klubov, pretežno v nižjih starostnih kategorijah.

Ker se slovenska reprezentanca konec maja podaja na evropsko prvenstvo v ju-jitsu, na katerem se bo poleg športnih borb tekmovalo tudi v duo sistemu, je bilo državno prvenstvo tudi dobra iztočnica duo parom, ki to soboto začnejo z intenzivnimi dvomesečnimi pripravami.

Tekmovanje v Ribnici je odlično organiziralo športno društvo Tribor v sodelovanju z Ju-jitsu zvezo Slovenije. Najboljši trije pari v vsaki kategoriji so prejeli medalje. Najuspešnejši so bili tekmovalci iz kluba Katana, za njimi so največ pokazali domačini, ekipa Tribora.

Vir: radiokrka.com

Komentiraj