Ribnica

Bodo ribniški gasilci tudi letos prikrajšani za denar?

Ribnica – V Gasilski zvezi Ribnica pričakujejo, da jim bo občina v letošnjem proračunu namenila toliko denarja, da bi z njim lahko nemoteno izvajali osnovne naloge svoje dejavnosti.

V dvajsetih društvih, ki sestavljajo Gasilsko zvezo Ribnica, potekajo redno letni občini zbori na katerih ocenjujejo delo v prejšnjem letu, ter podrobno sprejemajo načrte svojih dejavnosti za leto 2011. To nalogo so že opravili v več kot polovici izmed petnajstih društev iz občine Ribnica in petih iz občine Sodražica, ki po razdružitvi nekdanje skupne občine sestavljajo Gasilsko zvezo Ribnica. Občina Loški Potok pa ima svojo zvezo.

Poleg krotenja ognja, se gasilci vse bolj lotevajo pomoči tudi pri drugih elementarnih nesrečah. Lani so veliko pomagali ob poplavah na Ribniškem, večdnevno deževje septembra pa jih zagotovo obvezuje, da se na vodne ujme, ki so sicer vse pogostejše, že sedaj pripravljajo. Za organizacijsko in tehnično podporo potrebujejo seveda določena sredstva, ki bi jim morala lokalna skupnost letos zagotoviti v proračunu.

Zvok: Predsednik GZ Ribnica Cveto Marinšek

Vir: radiokrka.com

Komentiraj