Ribnica

8. Kmečki praznik 2012 na Velikih Poljanah uspel

8. Kmečki praznik 2012 na Velikih Poljanah

8. Kmečki praznik 2012 na Velikih Poljanah

Velike Poljane – Športno društvo Velike Poljane je v soboto, 4. avgusta 2012 organiziralo 8. Kmečki praznik. Začelo se je s spretnostnim jahanjem na travniku pod gasilskim domom, kjer je sodelovalo 15 jahačev. Zmagal je Domen Indihar, drugi je bil tako kot lansko leto Matej Rupar iz Roba, tretji Aljaž Grebenc.

Dogodek se je nadaljeval z galopskimi konjskimi dirkami na travnati ovalni progi dolgi 600 metrov. Med mešanimi športnimi konji je bil do nesreče v vodstvu Štefan Punčec ml., drugi je bil Tomaž Žmuc, tretji Janez Zajc. Dirko športnih konj so namreč morali zaradi odsotnosti bolničarjev z vozilom odpovedati. V finalni dirki se je en udeleženec poškodoval. Odpeljali v UKC Ljubljana, kjer se je izkazalo, da ni huje poškodovan in da bo z njim vse v redu.

Vlečenje vrvi

[oglas tip=”200×200″]V okviru prireditve na Velikih Poljanah je bila tudi tekma v vlečenju vrvi, na kateri so sodelovale štiri ekipe. Zmagala je ekipa Šentjurski korenjaki, drugi so bili domači Veliki grizli, tretji Gamsi in četrta Ilirska Bistrica.

Prireditev se je v večernih urah zaključila z veselico, z ansamblom Kolovrat. Športnemu društvu Velike Poljane gredo za organizacijo tega dogodka vse pohvale, predvsem požrtvovalnemu Jožetu Andoljšku, kar je potrdil tudi predsednik Krajevne skupnosti Velike Poljane Jože Marolt, ki je s ponosom povedal, da največ prireditev, vse so dobro obiskane, od športnih, turističnih, kulturnih v občini Ribnica organizirajo ravno v Velikih Poljanah, ki jim kraljuje priljubljena Grmada.

Vir: radio1.si

Komentiraj