Ribnica

6. likovna kolonija v Rakitnici kljub dežju uspela

6. likovna kolonija v Rakitnici

Zofka je v soboto, 15.6.2010 res upravičila svoje ime in najavljene prireditve na Ribniškem so vse po vrsti odpadale – razen 6. likovne kolonije v Rakitnici.

Društvo likovnega ustvarjanja se je v teh letih navadilo, da jih skoraj vedno moči dež in da morajo likovniki ustvarjati premočeni in v blatu, toda tudi letos jim je uspelo prav iz cele Slovenije zbrati 30 udeležencev. Tokrat so bili prvič tudi osnovnošolski otroci iz podružnične šole Dolenja vas, ki so se učili izdelovanja iz gline in risanja z ogljem. Kljub temu, da je bila letošnja tema rojstvo kope, slednje oglarjem ni uspelo prižgati, saj je lilo kot iz škafa, umetniška dela pa so vendarle nastala in bodo razstavljena 21. maja, ko bo ob 17. uri tudi uradno odprtje vseslovenskega prižiga kope, ki bo tokrat na Ribniškem.

Društvo likovnega ustvarjanja se je na kolonijo dobro pripravilo in je postavilo priložnostne šotore z gretjem, jutranje odprtje kolonije pa je potekalo v tako veselem vzdušju, da ga vreme ni moglo skaziti. Kot gostje so se prišli pokazat oglarji v posebej izdelanih oblekah ter društvo podeželskih žena, ki so takoj sklenili dogovor o sodelovanju in skupnem gostovanju.

Vir: radio1.si

Komentiraj