Ribnica

6. Anin pohod in 1. kolesarski vzpon 2012 odlično uspela

6. Anin pohod in 1. kolesarski vzpon 2012

Pohodniki in kolesarji pred kočo pri sv. Ani

Ribnica – Radio 1 – Urban je v sodelovanju s Planinskim društvom Ribnica in trgovino Trimsport v soboto,  drugega junija organiziral šesti Anin pohod k Sv. Ani nad Ribnico, ki se mu je letos pridružil še kolesarski vzpon.

Kljub slabi vremenski napovedi je pohod potekal v toplem, skoraj sončnem vremenu. Že tradicionalnega pohoda se je letos udeležilo 45 pohodnikov, na kolesu pa je vzpon premagovalo 25 kolesarjev. Med pohodniki je bilo 20 žensk in 25 moških, najmlajši, z 12. leti je bil Andraž Miklič, najstarejša pa Marija Drobnič, ki je dopolnila 70 let. Najštevilčnejša družina je bila Muhič s štirimi člani. Med kolesarji so bile tri ženske, katerim je družbo delalo 22 moških. Najmlajša sta bila s 14. leti Samo Kotnik in Marko Muhič, najstarejši je bil s 64. leti Boris Sedušak. Izpred Rika, kjer je bilo zborno mesto, sta se tokrat podali dve Anici oz. Ani, Ana Modic in Anica Mihelič. Ane so na ta rekreativni, zabavni in družabni dogodek vsako leto še posebej vabljene. Vsak pohodnik in kolesar je dobil spominsko majico, kapo, sendvič in vodo. Po prihodu z vrha so bili številni udeleženci tudi nagrajeni. Nagrade so prispevali: Pivovarna Laško in Union, Zavarovalnica Triglav, Občina Ribnica, Kavarna Event, Trimsport, Tomas sport, Microera, Gallop pub in podjetje Dafin.

Zaključek pohoda in kolesarskega vzpona z družabnim srečanjem je bil pri Francetovi jami. Že sedaj vabljeni na sedmi Anin pohod in drugi kolesarski vzpon, prvo soboto v juniju prihodnje leto, katerima pravijo organizatorji, bodo priključili še eno disciplino. Z udeležbo in potekom so bili zadovoljni vsi vodje organizacijskega odbora: Antonija Češarek z radia 1 – Urban, ki je imela v rokah celotno logistiko, predsednik PD Ribnica Stane Babič, ki je bil vodja pohoda in vodja kolesarskega vzpona Miran Šilc.

Vir: radio1.si

Komentiraj