Ribnica

22. Pustni karneval 2015 v Ribnici

22. Pustni karneval 2015 v Ribnici
22. Pustni karneval 2015 v Ribnici

Ribnica – V soboto, 14. februarja 2015 ob 14.15, se je v Ribnici začel že 22. Pustni karneval, ki je največji od Barja do Kolpe. V pustnem sprevodu po glavni ribniški ulici se je predstavilo 19 skupin s skupno preko 600 maskami iz ribniške in sodraške občine, Vira pri Domžalah, Prezida in z Dravskega polja.

22. Pustni karneval 2015 v Ribnici

22. Pustni karneval 2015 v Ribnici

Pustni karneval so organizirali Pustno društvo Goriča vas, občina Ribnica in Turistično društvo Ribnica, ki se trudijo pustovanju v Ribnici, saj je bilo to v preteklosti zaradi pomanjkanja denarja večkrat prekinjeno, ponovno povrniti nekdanji ugled in sloves.

Pustno društvo Goriča vas je znova dokazalo, da se ‘prazniku norcev’ posveti z vso vnemo. Poleg tradicionalnih ribniških pustnih mask kot so burovž, Ribn’čani, korobači …, so se predstavile številne aktualne maske, mažoretke, kostumirani Ribniški pihalni orkester, pisana množica raznih pravljičnih bitij iz Vrtca Ribnica in Osnovne šole dr. Franceta Prešerna Ribnica.  »Letos nam je šlo na roko tudi lepo vreme ter množična udeležba, » je dejal Cveto Marinšek, predsednik Pustnega društva Griča vas.

Srečanje etnografskih mask iz Slovenije in tujine, kot se je pustna prereditev v Ribnici včasih imenovala, je bilo namreč svoj čas celo največja pustna prireditev v državi. Včeraj zvečer pa so v okviru pustovanja v Ribnici v TVD Partizanu organizirali tudi pustni ples z ansamblom Zakrajšek.

FOTO: na Ribnica.info, radiokrka.com in dolenjskilist.si

Vir: radiokrka.com in dolenjskilist.si

Komentiraj