Pisma bralcev

Bo Ribniška občina zaradi gradnje vrtca prezadolžena

Gradnja vrtca v Ribnici
Gradnja vrtca v Ribnici
Gradnja vrtca v Ribnici

Gradnja vrtca v Ribnici

Ko se človek zapelje skozi Ribnico, dobi občutek, da kriza pravzaprav ne obstaja, čeprav ni ravno tako. Gradnja megalomanskega vrtca bode v oči.

Nedvoumno se strinjam, da je dosedanji vrtec dotrajan ter da potrebujemo novega. Vendar sem prepričan, da ne potrebujemo največjega in če sem pravilno zasledil tudi enega najdražjih vrtcev v Sloveniji ne. Težava namreč ni v samemu vrtcu, temveč v njegovemu financiranju. Cena vrtca naj bi bila približno 7 mio €, če odštejemo pridobljena nepovratna sredstva to pomeni za celih 10 let zadolženo občino do vratu. To pa ni edina bojazen. Še posebej me skrbi razvoj občine v prihodnjih desetih letih.

[oglas tip=”200×200″ p=”D”]Dejstvo je namreč, da Evropa in država objavljata razpise za pridobitev nepovratnih sredstev za izgradnjo komunalne, vodovodne, širokopasovne, cestne in druge infrastrukture. Žal pa je omenjena infrastruktura sofinancirana med 50-90 %. Problem se bo zgodil, ko Občina Ribnica zaradi prezadolženosti ne bo sposobna zagotoviti lastnih 10-50 % sredstev za nujno potrebno infrastrukturo. To z drugimi besedami pomeni, da bomo imeli super vrtec, a bomo čez 10 let na vseh drugih področij na neulovljivem zaostanku.

Zato župana in občinske svetnike pozivam, da razmislijo in če se še da ustavijo gradnjo vrtca na prvi fazi, saj si v Ribnici želimo čez 10 let voziti po asfaltirani cesti in ne makadamu, želimo imeti urejeno komunalno infrastrukturo, optično povezavo in varen vodovod. Vse to pa lahko prepreči ena sama napačna odločitev.

VIDEO

Predsednik OO SLS Ribnica
Luka Ilc

3 komentarji

  • Vrtec se mi zdi res prevelik. Slovenija v krizi pri nas se pa preseravamo! Luka, berem tudi tvoje članke. Potrebujemo nekoga, da opozarja na problemein malomarnost. Kar tako naprej.

  • 5mio zadolžitve za vrtec…pa ti si res k****n, pa sploh veš kaj bereš na sejah?
    Kot vsi vemo bo stal 6mio, od tega pa občina prispeva samo del, ker je sofinanciran iz evropskih skladov.

Komentiraj