Loški Potok

Revija otroških in mladinskih pevskih zborov v Loškem potoku

Revija pevskih zborov v Loškem Potoku

V četrtek, 18.3.2010 je bila v Loškem Potoku območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov, ki sta ga organizirala JSKD, območna izpostava Ribnica in OŠ dr. Antona Debeljaka Loški Potok. Sreča mila, da imamo take učitelje in šole, kot je potoška, kjer vsi delajo za eno prireditev kot je bila včerajšnja, kjer so gostili 207 otrok in 6 zborov, je povedala koordinatorka JSKD-ja, območne izpostave Ribnica, Alenka Pahulje.

Strokovna spremljevalka Branka Potočnik Krajnik je zelo pohvalila samo prireditev, zborom oz. mentoricam pa svetovala tudi nadaljnja izobraževanja, oglede tekmovanj in ostalih zborovskih srečanj, saj so kot učiteljice pogosto edine na šoli, ki vodijo zborovsko petje in izkušenj nimajo s kom deliti. Ne glede na to, da komu morda ni uspelo spraviti najboljšega glasu iz sebe, velja zdaj načelo, da se nikogar, ki se želi pevsko udejstvovati, ne zavrne, zakaj nikoli ne veš, ali in kdaj se mu lahko odpre čut za glasbo.

To je prireditev tudi za otroke – da se medsebojno poslušajo in gledajo na nastopih, se družijo in pridobijo občutek za nastop.

Na reviji so nastopili Otroški pevski zbor podružnične osnovne šole Dolenja vas, Otroški in mladinski pevski zbor Osnovne šole dr. Franceta Prešerna Ribnica, Otroški in mladinski pevski zbor Osnovne šole dr. Antona Debeljaka Loški Potok in Otroški pevski zbor matične in podružnične Osnovne šole dr. Ivana Prijatelja iz Sodražice.

Vir: radio1.si

Komentiraj