Koledar dogodkov Velike Lašče

Vabljeni na 2. Velikolaško tržnico – POMLADNO TRŽNICO

Kdaj: v soboto, 15. maja 2010  med 8. in 12. uro
Kje: na Trubarjevi domačiji na Rašici
Info: Javni zavod Trubarjevi kraji (01/7881-006)

VELIKOLAŠKA TRŽNICA 2010

Lepo vabljeni na 2. Velikolaško tržnico – POMLADNO TRŽNICO


ki bo v soboto, 22. maja 2010  od 10h naprej

na Trubarjevi domačiji na Rašici.


Pomlad se v vsej lepoti in prekipevanju življenja razgali v maju. Ljudje se pomladimo in očistimo. Odpremo okna, vrata in srca, da pomladni veter prepiha in osveži naša domovanja in naše duše. V maju delo ni tako naporno. Pomladanska utrujenost nas več ne daje in čas je, da si polepšamo življenje.

Najprikladnejše za to so rože, ki jih boste lahko kupili na stojnici podjetja Elanda s Plosovega, in zasadili v lične lesene posode, ki jih izdeluje Jože Petrič s Škrlovice. Spomladanska opravila v čebelnjaku (priprava satnic) bodo prikazali velikolaški čebelarji, v sušilnici sadja pa člani Društva za ohranjanje dediščine Gradež. Na stojnici Društva podeželskih žena Velike Lašče boste lahko kupili domače rezance, jajca in marmelado, gospodinje si bodo lahko omislile nov predpasnik.
Manjkali ne bodo niti lesene igrače (Art-les, Igor Sever in s.p.), tradicionalni leseni spominki (Srečo Knafelc, Krvava Peč), ročno izdelan nakit (Rokodelska družina Grčar) in umetniški izdelki Anite Šefer.

Lokalni turistični ponudniki se bodo predstavljali na INFO-STOJNICI, kjer  bodo obiskovalci dobili vse potrebne informacije o tem, kaj se dogaja v Trubarjevih krajih, katere naravne in kulturne znamenitosti lahko obiščejo, kje lahko kolesarijo in kje zgolj uživajo v naravi.

Lepo vabljeni, da se nam pridružite!

Občina Velike Lašče in Javni zavod Trubarjevi kraji

Javni zavod Trubarjevi kraji
Rašica 69
1315 Velike Lašče
+386 1 788 10 06
+386 1 788 16 86
www.trubarjevi-kraji.si

Komentiraj