Izleti Koledar dogodkov

Vabilo: Potovanje po hrvaškem Medžimurju in Zagorju

Grad Trakošćan
Grad Trakošćan

Kdaj: v soboto, 28. septembra 2013, ob 7.00 uri
Kam: Potovanje po hrvaškem Medžimurju in Zagorju. Odhod izpred Rokodelskega centra Ribnica
Info: Prijave in vplačila se zbirajo do 18. septembra 2013

Muzejsko društvo Ribnica organizira jesensko strokovno ekskurzijo
v soboto, 28. septembra 2013, ob 7.00 uri izpred Rokodelskega centra Ribnica

Grad Trakošćan

Grad Trakošćan

Pot nas bo vodila mimo Ljubljane, Celja in Ptuja do mejnega prehod Zavrč. Ob poti bo postanek za nujna jutranja opravila.
Prvi ciljni postanek bo v Varaždinu, mestu z bogato zgodovino od rimske dobe dalje, z izrazitim pečatom srednjega veka in poznejših stoletij, do današnje vloge drugega( poleg Zagreba) kulturnega središča severozahodne Hrvaške. Poleg čudovitega mestnega središča z vrsto lepih, pomembnih zgradb, uličic in trgov, si bomo ogledali še znano varaždinsko pokopališče.

Po ogledu Varaždina si bomo ogledali čudovit dvorec Trakoščan na severozahodnem delu Hrvaškega Zagorja. Od vseh zagorskih dvorcev je v njem najbolj ohranjen duh plemenitaškega središča in videz imenitnega dvorca visokega hrvaškega plemstva. Konec druge svetovne vojne je namreč dočakal nepoškodovan, tudi z večino ohranjene notranje opreme.

Sledi potovanje v prazgodovino.  V Krapini si bomo ogledali  muzej krapinskih neandertalcev. Novo poslopje muzeja, vpetega v nedotaknjeni svet predzgodovinske naselbine, nas bo z razvejanim labirintom spoznanj preteklosti  popeljal po sistemu podzemnih dvoran skozi čas od obdobja odkritja krapinskih črepinj v prazgodovini, do najstarejše preteklosti Zemlje in izvora človeške vrste.

Polni novih vtisov  se bomo nato vrnili v Slovenijo in v okolici Podčetrtka nas bo pričakala večerja, kjer se bomo zadržali v prijetni družbi.

INFORMACIJE
Cena izleta je
*za člane Muzejskega društva Ribnica 30 eur
*za nečlane 40 eur
V ceno je vključen prevoz, vstopnine in vodenje razstav (Grad Trakošćan in muzej v Krapini).

Dodatnih 10 eur za večerjo poberemo na avtobusu.

Prijave in vplačila se zbirajo do 18. septembra 2013, oziroma do zasedbe mest v Muzejski trgovini Rokodelskega centra Ribnica (vsak delovni dan).
Ekskurzijo vodijo člani društva.

PRIPOROČAMO:
–    Z ozirom na to, da bo topel obrok šele zvečer, svetujemo, da vzamete  malico.
–    Zaradi hoje po mestu in manjšega vzpona na grad Trakošćan priporočamo tudi primerno obutev.

Komentiraj