Koledar dogodkov Ribnica

Pustni sprevod v Ribnici 2011

Pustno društvo Goriča vas v sodelovanju
z Občino Ribnica in Turističnim društvom Ribnica
organizira PUSTI SPREVOD V RIBNICI,
ki bo v soboto, 5. marca 2011, ob 14. uri in 11 minut.

Kdaj: sobota, 5. marec 2011 ob 14:11h
Kje: po ribniških ulicah
Info: Cveto Marinšek, M: 041-527-595

Pustno društvo Goriča vas
v sodelovanju
z Občino Ribnica in Turističnim društvom Ribnica

organizira

PUSTI SPREVOD V RIBNICI 2011,

ki bo v soboto, 5. marca 2011, ob 14. uri in 11 minut.


Burovž - značilna ribniška pustna maska

Burovž - značilna ribniška pustna maska

Lansko leto se je po nekajletnem premoru na sobotnem sprevodu pustnih mask po ribniških ulicah sprehodilo več kot 550 pustnih mask, v 28. skupinah. Večina mask je bila iz Ribniške doline, prišle pa so tudi iz drugih občin in celo iz sosednje Hrvaške. Organizatorji so bili nad obiskom prijetno presenečeni, saj so pričakovali precej manjšo udeležbo. Vsekakor je bila to dobra promocija, kajti Ribnica ima za seboj dolgoletno tradicijo karnevalov, je povedal ribniški župan Jože Levstek, ki je dodal, da si Ribničani želijo tovrstnih prireditev, zato upa, da bodo s pustom v prihodnjih letih nadaljevali v taki ali še večji obliki. Tako se zgodba letos nadaljuje. Glavne strune bodo znova v rokah Pustnega društva Goriča vas, ki se jim je v sodelovanju z Občino Ribnica pridružilo še Turistično društvo Ribnica.

Lansko leto smo na sprevodu videli 67 metrov dolgo Kostevsko gosenico, nadležne vesele ose, Južno Afriko-gostitelje nogometnega svetovnega prvenstva, džamijo oz. bakšiš, kmetijo slavnih, Indijance na konjih, turške sultane, Beneške maske, arbitražo, Društvo ljubiteljev glasbe Zdomarji so uprizorili pravo kmečko ohcet in še mnoge druge. Manjkalo seveda ni tradicionalne ribniške maske-burovža, korobačev, Rin’čanov, ribniških, kočevskih, velikolaških in sodraških mažoretk, ribniškega pihalnega orkestra in ministra Naceta.

Letos je aktualnih političnih in gospodarskih tem na pretek, tako da si lahko znova obetamo pisano druščino mask, ki jih boste na ribniških ulicah lahko videli v soboto, petega marca, ob 14. uri in 11 minut. Dodatne informacije dobite pri Cvetu Marinšku, predsedniku Pustnega društva Goriča vas, na tel. št.: 041 527 595, kjer se lahko tudi prijavite za sodelovanje na sprevodu.

Poglejte si tudi  Utrinke iz pustnega karnevala v Ribnici 2010

1 komentar

Komentiraj