Koledar dogodkov Sodražica

Psoglavski dnevi 2016: 12. Tržni dan

Psoglavski dnevi 2016
Psoglavski dnevi 2016

Psoglavski dnevi 2016
12. Tržni dan

nedelja, 26. junij 2016, od 9h naprej, Sodražica
Slavnostni govornik bo dr. Boris Pleskovič predsednik Svetovnega slovenskega kongresa

Zadnjo junijsko nedeljo bo v Sodražici potekal že 12. Tržni dan. Tako kot vsako leto, organizatorji tudi letos pripravljajo raznolik etnološki in zabavni program. Na Trški ulici se bodo predstavili domači obrtniki. Ulico bodo popolnili tudi obrtniki od drugod. Za kulinarična presenečenja pa so zadolžene naše Šedržanke. Vsako leto se najde kakšna nova ponudba, zato lepo vabljeni k stojnicam.

Tržni dan – nedelja, 26. junij 2016

Ob 10. uri se bo s povorko nastopajočih začel kulturno-etnološki program, ki se bo nadaljeval na Trškem odru s programom domačih kulturnih ustvarjalcev.
Okoli 10.30 bo župan z gostom dr. Borisom Pleskovičem predsednikom Svetovnega slovenskega kongresa slavnostno odprl prireditev in v nadaljevanju bo sledil zabavni program z nekaterimi domačimi glasbeniki (harmonikarji Urška in Angels) ter že uveljavljeni glasbeniki iz sosednje občine (Zasedba Kranjci).
Ob 14. se bo program na trgu nadaljeval z veselico Ansambla Roka Žlindre. Istočasno pa bo za zabavo poskrbljeno tudi v kostajevem parku pri zdravstvenem domu, kjer bodo za program poskrbeli mladi.

V času prireditve vabljeni še na ogled bogatih razstav. V stavbi DOM na trgu nam bodo člani Društva upokojencev Sodražica predstavili razstavo Z babičine in dedkove domačije. V stari dvorani pri OŠ Sodražica pa se bosta predstavila sodraška umetnika – akademska slikarja Drago Hrvacki in Simon Lavrič. Poskrbljeno bo tudi za naše najmlajše. V dopoldanskem času bo potekala otroška delavnica na trgu, v popoldanskem času pa pri kostanjevem parku.

Vljudno vabljeni!

Komentiraj