Koledar dogodkov

Koncertnega abomaja 2022: La Fontainove basni, družinska glasbeno baletna predstava

Kdaj: sobota, 10. september 2022 ob 9:30h in 11h
Kje: TVD Partizan, Ribnica
Info: Brezplačne vstopnice za posamezni termin lahko prevzamete v Knjižnici Miklova hiša in njenih podružnicah v Sodražici in Loškem Potoku

Koncertnega abomaja 2022 –
La Fontainove basni, družinska glasbeno baletna predstava,
v soboto,  10. 9. 2022, ob 9.30 in 11.00 v TVD Partizan, Ribnica.
(namenjena je predšolskim in šolskim otrokom, seveda pa ste vabljeni vsi)

Gre za baletno predstavo za otroke vseh starosti. Vsebinsko se bo naslonila na basni Jean de La Fontaina. Za standardno uprizoritev so izbrane tri, in sicer Miška in lev, Nečimrna vrana in Zajec in želva. Struktura predstave bo modularna – torej vsaka basen bo celota zase. Za majhne otroke je na ta način možno uprizoriti samo posamezen del in ne tvegati izgube pozornosti ali povzročiti nejevolje. Balete bo povezoval igralec – v vlogi samega La Fontaina – ki bo basni predstavil (prebral, povedal, spisal …) in tako otroke seznanil z vsebino zgodbe ter se pogovoril tudi o nauku vsake basni. Ista zgodba bo nato uprizorjena skozi ples. Basen kot literarna oblika ima pri komunikaciji z otroki nekaj očitnih prednosti. V njih nastopajo živali, ki so izrazito blizu otroškemu svetu, nastopajo v pravljicah in se jih z lahkoto poveže s raznimi označevalci človeških lastnosti in karakterjev.

Brezplačne vstopnice za posamezni termin lahko prevzamete v Knjižnici Miklova hiša in njenih podružnicah v Sodražici in Loškem Potoku. Predstava traja 45 minut.

Zadnjemu letošnjemu  koncertu boste lahko prisluhnili  v nedeljo, 18. 9. 2022, ob 20.00 v cerkvi sv. Štefana, kjer se bo Trobilnemu ansamblu Sibrass pridružil mednarodno uveljavljen trobentač in dirigent Jaroen Berwaerts.

Komentiraj