Koledar dogodkov Velike Lašče

Izobraževanje za učitelje na Trubarjevi domačiji

Kdaj: v torek 24. avgusta 2010 s pričetkom ob 9. uri
Kje: na Trubarjevi domačiji na Rašici
Info:  01/788 10 06, E:  info@trubarjevi-kraji.si

Izobraževalni programi na Trubarjevi domačiji

Izobraževalni programi so namenjeni najmlajšim, osnovnošolski in srednješolski populaciji pa tudi odraslim. Obiskovalci si ogledajo Trubarjevo domačijo in poslušajo razlago o Trubarju v spominski sobi. Osnovni program je dopolnjen s praktičnimi vsebinami, med katerimi so najpogostejše Parnasove knjigoveške delavnice, vezane so na izdelavo prve slovenske knjige.

Dodatni programi

Zaradi dobrega odziva šol smo za vas pripravili dva dodatna programa s tehniškimi vsebinami, vezana na Temkov mlin in žago. Razlago o delovanju mlina in žage, razvoju in zgodovini mlinarstva in žagarstva ter življenja mlinarjev smo dopolnili s praktičnimi delavnicami sestavljanja lesenih ročnih vozičkov (1.-4.r.) in lesenih vodnih koles (3.-6. r.).

Izobraževanje za učitelje

Pred začetkom novega šolskega leta vas vabimo osem-urno praktično izobraževanje za učitelje in vzgojitelje, učitelje podaljšanega bivanja, učitelje učencev s posebnimi potrebami in druge zainteresirane. Udeleženci izobraževanja se bodo lahko usposobili za samostojno izvajanje delavnic na svojih šolah in nadgradili tehniško znanje. Po dogovoru bo podjetje Art-les šolam proti plačilu dobavljalo ves potreben material za izvedbo delavnic (zloženka je priložena).

Izobraževanje bo potekalo v torek 24. avgusta 2010 s pričetkom ob 9. uri na Trubarjevi domačiji na Rašici.

Program izobraževanja:

Izobraževanje bo obsegalo 8 šolskih ur. Udeleženci prejmejo potrdilo o izobraževanju.

9.00 – 10.00: Predstavitev izobraževalnih programov na Trubarjevi domačiji na Rašici, (Barbara Pečnik, Javni zavod Trubarjevi kraji in Metka Starič, Parnas, zavod za kulturo in turizem Velike Lašče)
10.00 – 11.30: Življenje mlinarjev in žagarjev in tehniške lastnosti mlina in žage, (Andrej Perhaj – vodnik na Trubarjevi domačiji)

Odmor

11.45 – 12.30: Predstavitev  lesenih izdelkov in delavnic – teoretični del, Marjan Alojz Sever (ART-LES Igor Sever s.p.)

Odmor

13.00 – 16.00: Praktično delo (vmes odmor), Marjan Alojz Sever (ART-LES Igor Sever s.p.)
16.00 – 16.30: Vrednotenje izdelkov, Marjan Alojz Sever (ART-LES Igor Sever s.p.)

Predviden zaključek izobraževanja je ob 16. 30 uri.

Kotizacija znaša 35,00 (DDV je vključen) in obsega strokovno vodenje, materiale za tri izdelke po izbiri in gradivo za učitelje. Najmanjše število udeležencev je 12, največje 25.

Prijave sprejemamo do petka, 20. avgusta 2010, oziroma do zapolnitve mest po telefonu na:

01/788 10 06, info@trubarjevi-kraji.si
041 515 453, sever.i@siol.net
041 833 456, info@zavod-parnas.org

Prav tako na teh številkah dobite dodatne informacije.

Vabljeni!

Komentiraj