Črna kronika

Zagorelo v Obrtni coni Ugar v Ribnici v proizvodni hali lesenih izdelkov

Ribnica – V sredo, 18. novembra 202o ob 15.11 je zagorelo v Obrtni coni Ugar v Ribnici v proizvodni hali lesenih izdelkov, kjer se nahaja lakirna komora. Posredovali so gasilci PGD Ribnica, ki so zavarovali kraj dogodka, pogasili požar ter iznesli ožgane lesene izdelke ter jih dokončno pogasili. V požaru je bilo uničenih 150 kvadratnih metrov proizvodne hale ter lakirna komora, preostalih 150 kvadratnih metrov proizvodne hale pa je poškodovane.

Zagorelo je v proizvodni hali lesenih izdelkov oziroma oken in sicer v delu, ker je lakirna komora. S hitrim posredovanjem so gasilci ognjene zublje uspeli obvladati, ožgane lesene izdelke pa so odnesli iz prostora in jih tam dokončno pogasili.

V poročilu so še zapisali, da je bilo požaru uničenih 150 kvadratnih metrov proizvodne hale ter lakirna komora, poškodovan pa je tudi preostali del 150 kvadratnih metrov proizvodnega obrata.

Po doslej zbranih podatkih je do požara najverjetneje prišlo zaradi okvare na električni napeljavi. Nastala je materialna škoda v višini okoli 30.000 evrov, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Policisti okoliščine glede suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti še preverjajo in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih obvestili pristojno državno tožilstvo.

Komentiraj